Ventje zoekt een vriendje, een boek over vriendschap

Gister kwam al kerntitel Johannes de Parkiet online en vandaag weer een kerntitel van de kinderboekenweek 2018 kom erbij! Ventje zoekt een vriendje. Vrienden vinden is best lastig! En of hem dit lukt? Daar vertelt Marlies je graag over! 

Ventje zoekt een vriendje

Ventje zoekt een vriendje is een unieke samenwerking tussen drie bekende schrijvers. De schrijvers zijn wellicht al langer bekend onder vele jonge lezertjes en hun ouders. Het echtpaar Ingrid en Dieter Schubert heeft al eerder boeken geschreven en geïllustreerd zoals Woeste Willem en Platvoetje. Nu is er deze geweldige samenwerking met schrijver en illustrator Ted van Lieshout, welke weer bekend is als de auteur van onder andere Boer Boris.

Ventje zoekt een vriendje is op rijm geschreven, dat vind ik vaak de leukste boeken om voor te lezen omdat de zinnen vaak lekker lopen en het makkelijk voor kinderen te begrijpen is. Mijn kinderen vinden het zelf ook leuk om naar te luisteren.

ventje zoekt een vriendje

Ventje zoekt een vriendje een verdrietig verhaal

Maar eigenlijk is dit verhaaltje een beetje  verdrietig, want Ventje voelt zich wat alleen en wil graag een vriendje. Hij zoekt overal, in het bos en op straat, soms is het gevonden vriendje te klein en soms is het vriendje te groot, en na wat zoeken komt hij uit bij Reus. Ventje wil Reus graag mee naar huis nemen, want dat is gezellig. Maar de moeder van Ventje vindt Reus veel te groot om hem te laten blijven in huis. Ventje gaat op zoek naar een oplossing om Reus toch te laten blijven, hij gaat hem verstoppen. Maar hoe verstop je en reus in huis zonder dat je moeder daar achter komt?
Maar ook Reus is wat eenzaam en zoekt zijn eigen vriendje. Hij is dit vriendje kwijt geraakt en Reus zoekt hem weer op, nadat hij hem heeft gevonden vertrekt Reus met zijn vriendje en ventje is weer alleen.

ventje zoekt een vriendje

Fantasievol en prachtige illustraties

De tekeningen zijn gemaakt door het schrijvende echtpaar Schubert en zijn prachtig! Stiekem zitten er ook wat woordgrapjes in, kijk maar of je ze kan vinden!

Aan het einde van Ventje zoekt een vriendje begint het verhaal eigenlijk weer opnieuw. Wat de fantasie van de kinderen enorm prikkelt. Het boek stopt, maar het verhaal gaat verder.

Kom erbij!

Het boek Ventje zoekt een vriendje past prima bij het thema van de kinderboekenweek, “vriendschap, kom erbij”. Het boek over Ventje laat zien dat vriendschap niet is af te dwingen, maar dat vriendschap met iemand die anders is dan jij, helemaal niet zo gek is.

Specificaties ventje zoekt een vriendje

Uitgeverij: Lemniscaat Auteurs:  Ted van Lieshout en Ingrid Schubert en Dieter Schubert | 9789047707400 | september 2016 | 29 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.