Ik blijf als het mag – een warm verhaal over vriendschap

‘Ik blijf als het mag’ is een meeslepend verhaal over een krokodil die een nieuw thuis zoekt. Hij heet Maurice en is een echt gezelligheidsdier. Maar als er in het bos een storm opsteekt, weet hij niet waar hij naar toe kan. Is er iemand die hem kan helpen? Dit prentenboek (3+) vertelt een warm verhaal over vriendschap en onderdak vinden. Mooi gemaakt door Françoise Beck en Herman van de Wijdeven.

Ik blijf als het mag

Een vriendelijke krokodil

Wat heeft dit verhaal een mooie en sfeervolle titel! Ik blijf als het mag. Over onderdak vinden en je op je gemak voelen. Dat is toch fijn! We lezen over krokodil Maurice. Hij zwemt op een dag langs een bos en besluit daar te stoppen. Want hij is best wel moe. En daar voelt hij zich eigenlijk best wel thuis. Met een bosje bloemen wandelt hij langs de dieren in het bos.

Een krokodil in het bos
Dat misschien raar
Je vraagt je vast af:
Hoe komt zo’n beest daar?

Ik blijf als het mag

Maar dan steekt er een storm op in het bos. En Maurice kan nergens schuilen. Wie kan hem helpen? Hij wordt er een beetje verdrietig van, dat gevoel dat hij nergens bij hoort. Gelukkig is er een kleine en slimme mol die heel erg zijn best gaat doen om Maurice te helpen. Blijf je Maurice?

Ik blijf als het mag – vriendschap en thuis zijn 

Zo lezen we over een onwaarschijnlijke vriendschap, over een krokodil op een onwaarschijnlijke plek. Een meeslepend verhaal voor jonge kinderen, geschikt om voor te lezen vanaf ongeveer 3 jaar oud. Ik blijf als het mag laat zien hoe fijn het is om je thuis te voelen en hoe belangrijk het is om hulp aan te bieden als iemand dat nodig heeft. Belangrijke lessen voor kinderen! 

De illustraties zijn van de Vlaamse illustratrice Françoise Beck. De vriendelijke blauwe krokodil is erg leuk bedacht en vooral ook de storm vinden we mooi weergegeven. De teksten zijn geschreven door acteur en auteur Herman van de Wijdeven. Korte en krachtige teksten op rijm die prettig voorlezen. Ik blijf als het mag – een mooie parallel naar hoe het is om te moeten vluchten en ergens een nieuw leven op te bouwen.

Ik blijf als het mag

Specificaties Ik blijf als het mag

Illustraties: Françoise Beck | Auteur: Herman van de Wijdeven | Vormgeving: Herman Houbrechts | Uitgeverij Querido | 9789045126258 | oktober 2022 | 40 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Ik blijf als het mag
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.