Het gouden vriendenboek, een lief prentenboek met retro vibe

De afgelopen dagen lees ik voor uit het gouden vriendenboek en ik moet zeggen ik ben verliefd. Op de verhalen en op de prachtige en schattige illustraties en dieren. En in dit gouden vriendenboek staat thema vriendschap helemaal centraal dus ideaal voor de kinderboekenweek! 

het gouden vriendenboek

Het gouden vriendenboek

De meeste ouders kennen de gouden boekjes wel. Is het niet van je eigen jeugd dan is het wel van de gouden boekjes van nu. Je kunt ze in het klein vinden en in het groot en stuk voor stuk zijn het prachtige en lieve verhalen.

Het gouden vriendenboek is een verhalenbundel van 5 verhalen. Gouden voorleesboek verhalen: Zeven kleine vrienden, eend en zijn vrienden, het feestvarken, Rolle Bolle Beest en het verlegen poesje.

Zeven kleine vrienden in het gouden vriendenboek

7 kleine vrienden

Het eerste hoofdstuk van het gouden vriendenboek, Zeven kleine vrienden, gaat over kleine dieren die samen in een huisje wonen. maar wat erg lastig is voor de dieren dat ze allemaal wat anders eten en steeds honger hebben als een van de dieren kookt. Ze besluiten te gaan verhuizen en vinden allemaal een plekje om te wonen waar ze lekker kunnen eten!

Eend en zijn vrienden

eend en zijn vrienden

Echte vrienden helpen elkaar zo ook konijn en muis! Zij helpen eend die totaal niet van water houdt om over zijn angst heen te komen. Ze bedenken samen een plan, zal eend ze komen redden? En zal hij van het water houden?

Het feestvarken

het feestvarken
het gouden vriendenboek

Dit feestvarken is jarig en wordt 1. Mama gaat nog even meel halen om een mooie taart te kopen en dan komen er opeens allemaal hongerige dieren voorbij. Het feestvarken twijfelt geen moment en geeft ze stuk voor stuk allemaal eten mee en heeft niet door dat alle kasten leeg raken. Hij nodigt zijn nieuwe vrienden allemaal uit voor zijn verjaardag. Hij knutselt prijsjes voor de spelletjes. Kan hij zijn gasten uiteindelijk nog wel wat te eten serveren? Een super lief verhaaltje uit het gouden vriendenboek.

Rolle Bolle Beest

het gouden vriendenboek

Het derde verhaal in het gouden vriendenboek gaat over het Rolle Bolle Beest. Dit Rolle Bolle Beest wordt geboren uit een ei. Maar het is geen kip, het is geen eend, het is geen bever en het is geen eekhoorn. Maar wat is het dan wel? Samen met zijn vrienden gaan ze op onderzoek uit. De platypus oftewel vogelbekdier beland uiteindelijk zelfs in het circus!

Het verlegen poesje het gouden vriendenboek

het gouden vriendenboek

Het verlegen poesje is gestreept waar zijn broertjes en zusjes gevlekt zijn. Mama poes krijgt lieve kraamcadeautjes van de dieren op de boerderij en neemt de kinders mee naar de boerderij om alle dieren te bedanken. Maar het verlegen poesje blijft achter. Zou het verlegen poesje de weg naar de boerderij nog wel vinden? Gelukkig krijgt ze hulp van het hondje!

Het gouden vriendenboek bevat 5 superschattige verhalen om uit voor te lezen en te praten over verschillende facetten van vriendschap. Over afscheid nemen, samen delen en elkaar helpen!

Specificaties het gouden vriendenboek

Uitgeverij: Rubinstein | Auteur: Jane Werner | 9789047625506 | 144 pagina’s | oktober 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.