Dieren, een mooi pop-up boek van Dick Bruna

Ik heb inmiddels al best wat boeken van nijntje gelezen. Maar deze behoort toch wel tot één van mijn favorieten. Ik hou van de herkenbare kleuren en illustraties en die zijn in dit boek net wat specialer dan anders. De kleurrijke illustraties springen namelijk letterlijk uit Dieren, een mooi pop-up boek van Dick Bruna.

pop-up boek dieren

Pop-up boek dieren

Iedereen is dol op dieren. Wie heeft er een krulstaart en rolt graag in de modder? Wie heeft er manen en kan heel hard brullen? Op elke bladzijde komt er een ander dier tot leven door middel van een stevige pop-up. Lees het in Pop-up boek dieren.

pop-up boek dieren

Pop-up

De herkenbare illustraties van Dick Bruna springen uit de bladzijde. En dat is nu precies wat dit boek zo origineel maakt. Door het 3d effect is het net even anders en zal kinderen daarom extra aanspreken. Ook mijn zesjarige dochter was meteen enthousiast. Want de lieve dieren uit het Pop-up boek dieren zijn toch net even schattiger wanneer ze uit de bladzijde komen poppen.

Dieren herkennen

Verschillende dieren worden kort en bondig besproken in Pop-up boek dieren. Kinderen kunnen zo leren hoe een dier eruit ziet, wat hij graag doet en wat voor geluid dat dier maakt. Het verassende element van de pop-up pagina’s zal kinderen nog nieuwsgieriger maken naar wat er komen gaat.

pop-up boek dieren

Dieren dansactiviteit

Pop-up boek dieren is super leuk te combineren met de dierenkaartjes uit het spel nijntje stoelendans. Hierbij worden kinderen uitgenodigd om te dansen als een bepaald dier. Wanneer je dit spel niet hebt kun je de kinderen zelf dieren laten verzinnen. Spreek van te voren af als welk dier jullie gaan dansen en zet een vrolijk muziekje op. Plezier gegarandeerd!

Stoelendans
pop-up boek dieren

Wil je nog meer leuke boeken van Dick Bruna lezen, dan hebben we hieronder een kleine selectie staan.

Specificaties van Pop-up boek dieren

Auteur en illustraties: Dick Bruna | Uitgever: Mercis publishing | 12 pagina ’s | 21 oktober 2022 | 9789056479121 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Dick Bruna
footer 5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.