Alles wat vliegt, een verzameling van bestaande en fictieve vliegmachines

Van reddingshelicopter en raket tot vliegende ark en poepparachute. Alles wat vliegt is een geweldige verzameling van bestaande vliegmachines en fictieve vliegdingen. Een fantasierijk boek dat de verbeelding prikkelt en garant staat voor uren kijkplezier voor kinderen én volwassenen.

hoofd alles wat vliegt

Plezier met plaatjes

Dat mijn zoontje veel plezier van ‘Alles wat vliegt’ zal hebben, dat weet ik al zonder dat hij het heeft gelezen. Boeken met veel (zoek)plaatjes vallen goed in de smaak bij hem. Die leest hij vaak twee keer achter elkaar en afhankelijk van de grootte kan hij zich soms wel bijna een half uur zelf vermaken met het lezen ervan. En voor een peuter is dat best een lange tijd, denk ik.

“Hé, kijk, mama!”

Als hij niet zelf (alleen) wil lezen, maar samen, dan merk ik dat gauw genoeg aan mijn zoontje. “Hé, kijk, mama!” roept hij dan om de haverklap. Toen hij ‘Alles wat vliegt’ zelf aan het lezen was, riep hij “Hé, kijk, mama! Een parachute!” gevolgd door: “Is dat nou?” “Daar staat poepparachute”, las ik voor. “Er hangt een drol aan de parachute.” Aan zijn “Oh.” merkte ik dat hij (nog) niet toe is aan deze onderbroekhumor. Ik denk dat je een stuk ouder moet zijn dan zijn 2,5 jaar om de woordgrapjes van de fictieve vliegdingen in dit boek te begrijpen.

alles wat vliegt

Vliegende mensen

Dat mensen kunnen vliegen, dat begrijpt hij dan weer wél. Binnenkort ga ik zelf namelijk ook weer vliegen in de windtunnel (voordat ik zwanger raakte, was parachutespringen, en ook indoor skydiven, mijn hobby). Mijn zoontje is daar ook al een paar keer mee naartoe geweest om te kijken en zodra het ergens gaat over mensen die kunnen vliegen noemt hij de namen van de vrienden die we daar hebben gezien. “Die kunnen ook sliesen” zegt hij dan.

Register

Een grappig einde van ‘Alles wat vliegt’: een heel register van alles wat in het boek voorbij is gekomen. Bij de P betrap ik mezelf erop dat ik een ‘parachute’ over het hoofd gezien moet hebben: parachute gouvernable, op bladzijde 19 volgens het register. Deze hoort niet in het rijtje van fictieve vliegdingen weet ik. Het ontwerp is van George Cayley, ‘de vader van de Britse luchtvaart’.

Kan jouw kind alle bestaande vliegmachines onderscheiden van de fictieve vliegdingen? (En jij zelf?)

Specificaties Alles wat vliegt:

Auteur: Carl Johanson | Uitgever: van Goor  | 9789000359707 | oktober 2018 | 44 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

alles wat vliegt
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.