Fantasia XV – Het leger der onzichtbaren – een boek met 3D

Hoe meer boeken ik lees van Geronimo Stilton hoe enthousiaster ik word. Ik ging met het leger der onzichtbaren aan de slag inclusief een 3D bril en een uh wasknijper 😉 De serie Fantasia kende ik nog niet, maar gelukkig kun je alle delen los van elkaar lezen. Ik heb er in elk geval geen last van gehad doordat er regelmatig korte flashbacks voorbij komen als een soort trigger om dat boek ook te lezen. Heel slim gedaan.

Het leger der onzichtbaren

Interactief boek ik ben enthousiast

Als ik het boek open maak vind ik een sleutel en een 3D bril. Mijn interesse is direct gewekt. Wat een leuke manier om boeken interactief te lezen. En dat voor de middenbouw / bovenbouw! Ik ben oprecht verrast en ga snel lezen wat de bedoeling is. Tegelijk gaat mijn fantasie ook op hol. Zou ik het leger der onzichtbaren alleen kunnen zien met de 3D bril op mijn neus?

Ook lees ik op de kaft dat er 4 geuren in het boek zijn verstopt. Ik moet direct denken aan de AH spaaracties waar ook wel eens geurkaarten tussen zitten die dan naar gas of poep stinken. Ik ben benieuwd!

Het leger der onzichtbaren

Lang geleden bestond er een enorm imperium waartoe ook het rijk Fantasia behoorde: het Fantasia Imperium. Maar een kwade tovenaar stortte het hele gebied in het verderf en maakte er een sombere en grauwe toestand van. Alleen het rijk Fantasia wist de dans te ontspringen. Nu heeft iemand een kostbaar voorwerp uit het rijk gestolen waardoor het op zijn allerkwetsbaarst is, en rukt er een onzichtbaar leger op om het rijk alsnog te verpulveren. Maar er is hoop!

Geronimo Stilton zit in zijn leesstoel door het nieuwe boek te lezen wat ze uit gaan geven bij de uitgeverij. Het is een speciaal Pop up boek vol met spannende verhalen en gi ga geweldige illustraties. De afbeeldingen waren zo mooi dat hij ze van wat dichterbij wilde bekijken en toen poef zat hij opeens in het boek! En direct het eerste moment om via je 3D bril te kijken.

Wat een binnenkomer!

Kristalkasteel

Na een behoorlijk eind lopen kwam Geronimo Stilton uit bij het Kristalkasteel. Het kasteel van Florina de Fleur, de feeënkoningin van Fantasia. Er was wat vreemds aan de hand. Overal liepen onderzoekers rond want er was een belangrijk object verdwenen. Er was geen enkele aanwijzing te vinden. Het leger der onzichtbaren, de grootste vijand van Fantasia werd verdacht.

Een mooi verhaal over Fantasia volgt waarbij ik genoeg te weten kwam om dit boek vol interesse verder te lezen.

Het leger der onzichtbaren

Zeven geheimen eiland

Om het leger der onzichtbaren te verslaan was het belangrijk om een team samen te stellen die als missie hadden om het zeven geheimen eiland te bereiken. Een gevaarlijke reis vol hindernissen. Natuurlijk moest Geronimo in dit team zitten. Maar ook de dochter van Florina, Alina zou deel uitmaken van het team. Samen met Florian een moedige strijder gingen ze op pad.

Een gevaarlijke reis

Het team gaat op een gevaarlijke reis en de hindernissen zijn super goed bedacht. We komen een zwarte zeeduivel tegen, een kikkertje, een schildpad, een vosje, een slang en nog meer spannende en schattige of wijze dieren. Vriendschappen die ontstaan uit vreemde hoek, en opofferingen die worden gemaakt voor elkaar. Tussendoor steeds mooie 3D platen en natuurlijk die geuren.. en ja ze ruiken niet allemaal even lekker haha maar wel heel leuk gedaan!

Moed, vriendschap, doorzettingsvermogen, behulpzaamheid en eerlijkheid zijn belangrijke moralen in dit verhaal. Ik wil verder niet teveel spoilers weggeven. Een echt goed boek voor kinderen die wel tegen een beetje spanning en avontuur kunnen. Het leger der onzichtbaren is geschikt voor lezertjes vanaf 9 jaar.

Specificaties Fantasia XV Het leger der onzichtbaren

Auteur: Geronimo Stilton | Uitgever Tdm Publishing | 9789059248540 | oktober 2020 | 320 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Het leger der onzichtbaren
het leger der onzichtbaren
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.