Geronimo Stilton “De Stenen Grapjas, een nieuw avontuur AVI E4

Een knorrige knor, een wedstrijd, een dief en Geronimo Stilton. Dat zijn de ingrediënten van dit boek. Spannend en boordevol geweldige tekeningen. Wie wil dit nu niet lezen?

geronimo stilton de stenen grapjas

Boeken voor elk niveau

Ik maakte in groep 6 kennis met Geronimo Stilton tijdens de boekbesprekingen van mijn klas. Nooit heb geweten dat er op elk leesniveau wel een boek over deze muis te vinden is. Hoe leuk is dat? Zo kan elk kind, ongeacht zijn leesniveau, genieten van de avonturen van deze detective. Erg fijn, want zo kan elk kind genieten van deze boeken.

Geweldige boeken voor die kinderen die liever niet zelf lezen

Nu weet ik uit ervaring dat kinderen, die niet zo van lezen houden, deze boeken wel erg leuk vinden en dus pakken! En ik kan dat wel begrijpen. Elk boek van Geronimo Stilton staat boordevol illustraties, verschillende lettertypes, gekleurde woorden en uitleg. Een feestje al om door te kijken. Elk boek begint met uitleg. In dit boekje zie je de hoofdpersonen en de stad Rotsfort. Ja, je begrijpt het goed. Met dit boekje ga je terug naar de oertijd.

geronimo stilton de stenen grapjas

Terug naar de oertijd

Terug naar het verhaal. Dit boekje gaat over de oertijd. Ken je de Flinstones van vroeger? Zoiets, maar dan met muizen. Super grappig. In Rotsfort woont Knor Knorrig en die lacht nooit. Toch wil hij een keertje lachen en besluit een feest te geven. Wie hem aan het lachen krijgt, wint een prijs. Maar dan wordt de prijs gestolen en begint het avontuur voor Geronimo Stilstone. Een verre, verre voorvader van Geronimo Stilton. Kom jij er eerder achter wie de dief is? Een grappig en spannend boek voor iedereen.

geronimo stilton de stenen grapjas

Geweldige tekeningen

Dit boek staat boordevol tekeningen. Op elke bladzijde is wel iets te vinden. Tijdens het lezen is er dus altijd wel iets te zien. Dit prikkelt de fantasie en zorgt ervoor dat je samen ook erover praat. Ik vind de tekeningen geweldig. Zo mooi gedetailleerd en van kleur. Een boek met alleen maar tekeningen zou al fantastisch zijn om door te bladeren. Zo kan ik met Joshua over de laatste bladzijde uren praten. Er is zoveel te zien en het bied ook nog ruimte voor je fantasie. Heerlijk! En het feit dat dit boek over de oertijd gaat, zorgt ervoor dat ik hem niet mag wegleggen van Joshua.

Conclusie. Geronimo Stilton is voor iedereen

Dit deel heeft ook weer bewezen dat de verhalen van Geronimo Stilton voor iedereen is. Welk niveau ze ook hebben. Dit boek wil iedereen lezen. Ook de kinderen die niet zo van lezen houden. Mijn neefje vindt lezen niet leuk. Het is gewoon lastig en gaat niet zo snel. Dit boekje vindt hij wel geweldig. Ik moest hem eerst een beetje overtuigen, maar toen hij de tekeningen zag en de dino´s, was hij overtuigd. Ik denk daarom dat elke school voor elke klas boeken moet hebben van Geronimo Stilton. Wil je ook de kinderen aan het lezen zetten die niet graag lezen? Dan is dit jouw serie!

Specificaties “Geronimo Stilton, De Stenen Grapjas”

Auteur: Geronimo Stilton | Vertaling: Dorette Zwaans|Illustraties: Giuseppe Facciotto | TDM Publishing| 9789059249554|  februari 2021 | 128 pagina’s | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.