Olivia gaat naar zee, een zomers Beestenboel prentenboek

Ik hou van het strand. In elk seizoen eigenlijk wel. Een groot deel van mijn leven woonde ik op fietsafstand van het strand. Heerlijk afkoelen in de zomer, opwarmen in de lente, uitwaaien in een herfststorm of genieten van de ijzige tranen in de winter. Het strand is een plek voor mij waar ik niet hou van schermpjes. En zelfs een boek hoort er niet altijd bij. Het is een plek van uitwaaien, genieten en dagdromen. Alleen, of samen. Eigenlijk heeft Federico Van Lunter al deze elementen aangenaam verpakt in het prentenboek Olivia gaat naar zee. Het seizoen zomer is in de hoofdrol en onze kleine vriendjes beleven samen mooie avonturen die door samenwerken nog meer kleur krijgen. Een prentenboek om van te genieten voor jonge kinderen.

Olivia gaat naar zee federico van lunter beestenboel prentenboek zee strand vriendschap samenwerken

Synopsis Olivia gaat naar zee

Het is een bijzondere dag vandaag. Olivia gaat met haar vriendjes naar zee. Ze hebben er heel veel zin in, maar niets loopt zoals verwacht … Samen steken de vriendjes de handen uit de mouwen en maken ze er toch een geweldige dag van. Een vrolijk boek over teleurstellingen overwinnen, samen met je vrienden. Voor kleine beestjes én grote kinderen vanaf 3 jaar is Olivia gaat naar zee geschikt en geliefd.

De Beestenboel boekenserie bestaat uit diverse soorten boeken en items inmiddels. Olivia gaat naar zee is onderdeel van de 3+ prentenboeken met voorleesverhalen. Andere boeken uit deze serie zijn:

De reeks bestaat uit 4 vaste diverse vriendjes met elk hun eigen kenmerken en eigen dierenverkleedpakje. Mag ik aan jullie voorstellen:

  • Emma: gevoelige denker
  • Louis: onhandige optimist
  • Olivia: creatieve dromer
  • Arthur: onstuimige wervelwind
beestenboel vriendjes federico van lunter

Creatieve dromer

Olivia is de creatieve dromer van het viertal. Met haar kattenpakje durft ze net wat meer te doen soms. Maar bovenal staat het gewoon erg schattig. Mijn dochters houden ook van katten, dus het pakje vinden ze helemaal tof. Op de cover valt mij meteen iets nieuws op. Inmiddels heb ik meerdere boeken van deze serie in mijn handen gehad. Maar dit heb ik nog nooit gezien. Links van Olivia staat een octopus getekend, maar met alleen witte outlines. Het is niet ingekleurd. Dat geldt ook voor enkele andere items op de cover. Ik kan dit niet meteen plaatsen omdat ik het niet eerder heb gezien bij Federico Van Lunter zijn tekenstijl. Althans naar wat ik me herinner. Waarom is dit bij Olivia gaat naar zee dan wel?

Mijn dochters wisten binnen een seconde het antwoord: dat is fantasie mama! En ik denk dat ze dat prima gezien hebben in Olivia gaat naar zee. Olivia is de creatieve dromer en als we verder in het verhaal komen gaan de 4 kinderen spelen en dan komt de fantasie op die manier tot leven. Eigenlijk heel logisch en goed verbeeld. Mijn volwassen brein had even de hulp nodig vanuit een kinderperspectief. Leuk is ook dat mijn oudste dochter aangeeft dat ze dat ook zou kunnen doen als ze “fantasie” gaat tekenen. “Dus zo teken je fantasie!”.

olivia beestenboel federico van lunter

Samen sterk staan

De Beestenboelwereld van Federico Van Lunter is een positieve wereld waar iedereen welkom is. Liefde en plezier voeren de boventoon. Stille kinderen en wiebelbillen, dansers en dromers. Het gaat hand in hand en iedereen komt aan de beurt met zijn of haar sterke kanten. Want iemand die wiebelt wordt niet gezien als stoorzender, maar gewoon als iemand met veel energie! En Olivia de dromer wordt niet gezien als vreemd, maar als een meisje met veel fantasie. Als moeder en pedagoog vind ik dat mooi. Tegenwoordig zijn er veel stempels voor kinderen, die soms ook echt wel kunnen helpen, maar ik vind het mooi als gekeken wordt naar de positieve kant van eigenschappen. En dat is precies wat in de Beestenboel boeken en in Olivia gaat naar zee gebeurd.

Samen fietsen ze met de mama van Olivia naar zee. Daar aangekomen hebben ze allemaal iets wat ze graag doen op het strand. Iets wat heel herkenbaar is, een strand nodigt uit tot beleven zonder schermpjes, dus is er ruimte tot spelen. Louis wil vliegeren, Emma gaat schelpjes zoeken, Arthur wil het grootste zandkasteel bouwen en Olivia geniet van het samenzijn. Al snel blijkt iedereen alleen niet helemaal te slagen in wat ze graag willen. Het keyword is samenwerken en dan ontstaat er magie.

Olivia gaat naar zee is lief

Olivia gaat naar zee is een lief, warm prentenboek met een mooie boodschap. Perfect in thema’s zoals: samen, samenwerken, strand, zee, zomer, fantasie, delen, vriendschap en verbeelding. Ideaal voor in de klas en voor op de opvang. Onmisbaar in je boekenkast thuis. Er is zoveel te zien, zoveel te beleven. Ook naast het verhaal weet Federico Van Lunter lieve elementen in herhaling te gebruiken. Zoals hartjes en regenboogjes overal. En bij Olivia overal kattenelementen.

Deze 3+ prentenboeken sluiten mooi aan bij elkaar qua vormgeving dus ik kan alleen maar zeggen… spaar ze allemaal! Zo heb je voor elk thema een prachtig liefdevol prentenboek.

Olivia gaat naar zee federico van lunter beestenboel
Met dank aan mijn dochters voor de foto’s. De flamingo is een knipoog naar Emma

Specificaties Olivia gaat naar zee

Auteur en illustraties: Federico Van Lunter | Uitgever: Clavis | Juli 2022 | 32 pagina’s | 9789044844054 | Beestenboel boekenserie 3+ | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.