Stipjesreeks; een verrijking voor de woordenschat

Een tijdje geleden kreeg ik vier kleine schattige boekjes; de stipjesreeks. Vier boekjes voor kinderen vanaf 1 jaar; meteen duik ik met mijn dochter van 2 jaar in deze boekjes. Wat wij vinden van de Stipjesreeks? Lees snel verder!

Stipjesreeks; 4 boekjes

De Stipjesreeks heeft 4 boekjes in een serie uitgebracht met de titels Voertuigen, Boerderij, Dieren en Woordjes. De boekjes zijn klein, makkelijk vast te pakken door die kleine kinderhandjes en staan boordevol lieve tekeningen die heel herkenbaar zijn voor kinderen. Maar waarom nu deze boekjes?

Leerzaam!

Ik kan en wil maar één reden geven als waarom je deze boekjes echt moet toevoegen aan de boekencollectie van je kleine dreumes en peuter. De boekjes zijn ontzettend leerzaam; de woordenschat wordt optimaal geprikkeld wanneer je deze boekjes openslaat. De tekeningen spreken tot de verbeelding; de dieren of objecten zijn meteen te herkennen voor kinderen. Waarheidsgetrouw; daar houd ik van!

Voor je dreumes gaat het bij deze boekjes van Stipjesreeks om het herkennen van de tekeningen en het benoemen van de dieren en objecten. Heel interactief dus! De benaming staat ook onder alle tekeningen vermeldt. Daardoor zijn deze boekjes van Stipjesreeks ook heel interessant voor peuters/kleuters. Deze beginnen namelijk op die leeftijd een beetje met het herkennen van letters en staan dus aan het begin van het lezen van letters en woorden.

Wat vinden wij van de Stipjesreeks boekjes?

Wij zijn verkocht! Deze te schattige Stipjesreeks boekjes zijn heel erg leuk voor kinderen die al lekker bezig zijn met het benoemen van bepaalde dieren en objecten. Het is een feest van herkenning voor zowel kind als ouder. De woordenschat wordt verrijkt door het bekijken van deze boekjes en mijn dochter werd meteen uitgedaagd en kwam met haar eigen speelgoed dieren aanzetten. Ze had immers in het boek Boerderij de koe, het varken, het paard, het schaap en de ezel gezien en deze heeft zij ook als speelgoeddier. Hoe leuk is dat! En bij het boekje Voertuigen kwamen de auto’s tevoorschijn.

De Stipjesreeks boekjes hebben een perfect formaat om mee te nemen en zijn gemaakt van stevig karton. Hierdoor zijn ze geschikt voor kinderhandjes (die niet altijd even voorzichtig zijn met boeken) en dat is fijn. Boekjes die goed zijn voor de taalontwikkeling, bijdragen aan het herkennen van dieren en objecten die je tegenkomt in het dagelijks leven en ook nog eens super leuk zijn om te bekijken door de kleurrijke tekeningen; wat wil je als ouders nog meer?!

Specificaties Stipjesreeks boekjes

Auteur: Stipjesreeks | Uitgever: Ballon Media N.V.| Januari 2021 | 9789403220772 | 20 pagina’s | vanaf 1 jaar | Meer informatie vind je hier

Footer5

Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.