Een boek vol puntjes

Rara, wat zit er achter dit punt? En wat kun je maken met twee puntjes, drie puntjes… ? Tel de puntjes, kijk naar de kleurtjes en laat je fantasie de vrije loop. Een boek vol puntjes staat dus vol met puntjes!  Van Uitgeverij Oogappel

Een boek vol puntjes 

een boek vol puntjes
boek vol puntjes

 “Ooooote” roept mijn zoontje van ruim 1,5 jaar terwijl hij een boek vol puntjes pakt. Hij bedoelt daar groooote mee en het is inderdaad één van de grotere boeken in zijn boekenkast (nét geen A4-formaat). Maar met “ooooooote!” zal hij in dit geval vooral bedoelen dat het een zwaar boek is, want hij krijgt het haast niet opgetild. Het blijft op deze leeftijd af en toe nog een gok wat hij precies bedoelt, maar dat maakt mijn eigen wereld ook weer wat “ooooooter”. Want hij ziet echt héél veel. Laatst zei hij “daaw”. Dat is in zijn taal leeuw of bril. Ik zoeken… reed er een tram voorbij waarop een reclame stond met een leeuw erop. (Of zou hij toch die mevrouw met die bril bedoeld hebben die erin zat? ;-))

Getallen van puntjes

een boek vol puntjes
boek vol puntjes

De combinatie puntjes en getallen zoals in een boek vol puntjes zijn we wel gewend. Dagelijks staan we in de lift en als daar niemand bij komt staan, tel ik hardop de getallen mee die op het schermpje voorbij komen. Mijn zoontje staat dan met een lach op zijn gezicht te papegaaien wat ik zeg.

Pas geleden stonden we in de lift en was ik niet met de getallen bezig, omdat ik in mijn tas aan het nakijken was of ik niets was vergeten. Opeens riep hij heel trots: “Tien!” Ik hoef dan niet zo ver te zoeken wat hij daarmee bedoelt. Maar dat we toen daadwerkelijk voorbij de tiende verdieping gingen, zorgde ook bij mij voor een trotse glimlach, ook al zou gezien zijn leeftijd de kans groot zijn dat dit toeval is geweest. Ach, wat maakt het ook uit, ik begon vrolijk hardop mee te tellen en bezorgde hem daarmee veel plezier. Verder met het boek vol puntjes.

Dieren van puntjes

een boek vol puntjes
boek vol puntjes

De dieren die in een achter de puntjes verstopt zitten, zijn vragen iets meer van mijn fantasie. Wel heel erg leuk bedacht en een leuke, speelse manier voor kinderen om te leren tellen en de nieuwsgierigheid te wekken wat er achter de puntjes zit. Mijn fantasie komt op gang en ik bedenk me hoe mijn zoontje de puntjes en cijfers uit een boek vol puntjes gaat koppelen aan de getallen in de lift. Eens zien of mijn zoontje straks in de lift “eed” (= eend) gaat roepen als we voorbij de derde verdieping komen! De ezel, wanneer er op de zesde verdieping iemand in- of uitstapt, mag hij wat mij betreft wel overslaan dan…

Specificaties een boek vol puntjes

Uitgeverij: Oogappel – WPG uitgevers | Auteur:  Xavier Deneux |  9789002266041 | juli 2018 | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.