Het grote flapjesboek van Kikker, een vrolijk prentenboek

Bij de Nationale voorleesdagen moet er natuurlijk ook voorgelezen worden uit de boeken van Kikker! Zelf ben ik dol op deze boeken van Max Velthuijs. Dochterlief heeft het zelfs nog regelmatig over het uitstapje naar het kinderboekenmuseum omdat ze kikker zo leuk vindt. Wie weet gaan we er nog wel een keer naar toe! Het grote flapjesboek van Kikker is wat mij betreft een musthave voor in je boekenkast! 

flapjesboek van kikker

Het grote flapjesboek van Kikker

Die kikker die beleeft zoveel avonturen met zijn vrienden Haas, Eend, Varkentje, Beer en Rat. In dit grote flapjesboek van Kikker vinden wij maar liefst 60 flapjes om nog meer te ontdekken. Het leuke is dat er echt over alle thema’s is nagedacht: van aankleden tot gevoelens, tellen, cijfers, kleuren en nog veel meer! Avonturen ontdekken met alle vriendjes van Kikker!

Op elke twee pagina’s van Het grote flapjesboek van Kikker staat er ook een stukje om uit voor te lezen. Je kan er dus voor kiezen om bijvoorbeeld zelf de verhaaltjes voor te lezen en dan de kinderen zelf te laten ontdekken, of je bespreekt gewoon het hele boek waar je makkelijk mee aan de 15 minuten voorlezen per dag komt!

De pagina’s van Het grote flapjesboek van Kikker zijn van stevig karton met ronde hoeken. Volgens mijn workshop van Clavis geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.

Wat kun je ontdekken?

Bij alle thema’s kun je onder andere ontdekken in het grote flapjesboek van Kikker:

 • Eten en drinken:  Wat neemt Rat mee in zijn rugzak? Waar houdt Varkentje van? Wat vindt Haas het lekkerst?
 • Kleuren:  een rode appel, een groen blad, een oranje bal.
 • Spoorzoeken: De sporen van Rat, Varken, Kikker en Beer.
 • Kleren: Het T-shirt is van Haas, Rat draagt een stevige vest en broek, Kikker heeft het altijd koud in de winter.
 • Gevoelens: Eend is boos, Kikker is moe en blij, Kikker is eenzaam.
 • Vormen: Steen is ovaal, een vlieger is een ruit, de zon is een cirkel.
 • Seizoenen: De lente, zomer, herfst en winter
 • Tegenstellingen: groot, klein en grootst, aan en uit.
 • Geluiden: Wie doet Knor Knor, wie doet Piep Piep, wie doet Kwak, kwak!
 • Spelen: verstoppertje, vliegeren, voetbal.
 • Aftellen: 2 taarten, 1 jarige job, 6 feesthoedjes!

Het leuke is dat het grote flapjesboek van Kikker net als Ssst de Tijger slaapt toewerkt naar een feestje op de laatste pagina! Mocht je de dieren gebruiken in je thema dan hoort Kikker ook op het feestje van Tijger!

Wat vinden wij ervan?

Het grote flapjesboek van Kikker is een prachtig boek om mee te nemen op vakantie of te gebruiken bij allerlei thema’s. Het is veelzijdig, uitdagend en voegt veel bij aan de woordenschat van kinderen. De belangrijkste kleuren, vormen, tellen, seizoenen en tegenstellingen. Daar kan elk boek nooit genoeg van hebben voor kinderen rond de 2 jaar.

Specificaties Het grote flapjesboek van Kikker

Auteur: Max Velthuijs | Uitgeverij: Leopold | 9789025870676 | 24 pagina’s | november 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Het grote flapjesboek van Kikker
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.