Buurman & Buurman twee echte klusvrienden en een blinkende bundel

Nu we allemaal weer weten wat vrienden nou zijn door het geweldige grote vriendjesboek kunnen we mooi door naar twee vrienden die 1 ding gemeen hebben. Ze zijn heel goed (ahum) in klussen! je raadt het al ik heb het over Buurman & Buurman oftwel Mat & Pat! 

buurman & buurman

Klusvrienden Buurman & Buurman

A JE TO!! roepen de buurmannen altijd naar elkaar! Buurman & Buurman kent bijna niemand bij hun voornaam. Wist jij dat ze Mat en Pat heten? Mat heeft de rode trui aan en Pat de witte trui. In deze twee verhalenbundels maken ze weer de gekste avonturen mee!

De boeken lijken heel dik en de verhalen heel lang, maar dat valt reuze mee want elke pagina heeft een grote foto met een klein stukje tekst waardoor je snel een heel verhaal voor bijvoorbeeld het slapen gaan kunt voorlezen.

De blinkende Buurman & Buurman bundel

In deze verhalen bundel beleven de twee klusvrienden 3 avonturen. Sinaasappelpers, tegelen en hometrainer.

Sinaasappelpers

Mat heeft sinaasappels gehaald en buur heeft een sinaasappelpers gehaald. Alleen doet de hendel het niet en is er dus geen sap. Ze proberen de hendel met alle kracht naar beneden te krijgen en gebruiken zelfs een staaf als hefboom. Maar nee. Het zal een fabricagefout zijn, dat betekent dat er in de fabriek iets fout is gegaan.

de blinkende Buurman & Buurman bundel

Pat haalt de onderdelen los, maar weet niet meer hoe ze terugmoeten. Ze proberen van alles om maar sap uit de sinaasappel te krijgen. Ze bouwen zelfs een supersinaasappelpers. En ja het werkt! Maar helaas zijn de sinaasappels op. Gelukkig staan er in de koelkast heel veel pakken sinaasappelsap. A JE TO!

Tegelen

De tegels in de badkamer zijn niet meer mooi. Pat haalt als een echte klusjesman een doos met nieuwe tegels en samen halen ze de badkamer leeg. Ze willen eerst de oude tegels eruit halen, maar er schiet een scherf in Pat zijn gezicht. Mat zet een snorkel op zijn gezicht maar dan kan hij niks zien. Ze besluiten de oude tegels te laten zitten.

Pat maakt cement en Mat plakt ze tegen de muur. Maar ze blijven niet goed zitten. Met wat harken en bezems blijven de tegels even goed zitten.

buurman & buurman

Dit moeten ze groter aanpakken! Met een cementsmeerder kunnen ze daarna makkelijk een voor een de tegels op de muur plakken. Mat doet de ene muur en Pat doet de andere muur. Maar ohw die Buurman & buurman zijn ook niet zo slim samen. Ze hebben allebei de tegels anders geplakt. Uiteindelijk zitten er 4 lagen tegels op de muur waardoor het bad niet meer past. Of dat goed afloopt…

Hometrainer

Pat en Mat hebben een hometrainer gekocht zodat ze binnen kunnen fietsen. Maar eigenlijk is dat wel een beetje saai. Ze besluiten een wasdroger aan de fiets te koppelen die gaat ronddraaien als je fietst. Maar ook dat loopt natuurlijk weer niet goed af. Die fiets was voor binnen bedoelt, maar wordt uiteindelijk een voertuig voor buiten. A JE TO!

Specificaties

Uitgeverij: Rubinstein | Auteur:  Kees Prins | 9789047621478 | 88 pagina’s | september 2016 | meer informatie vind je hier

Klussen met Buurman & Buurman

Klussen met Buurman & Buurman

In deze verhalen bundel beleven de twee klusvrienden 3 avonturen. Waterleiding, Cactus en Zonnescherm.

Waterleiding

Mat heeft een nieuwe kast gekocht voor in de keuken. De kast moet op de plek komen waar de wasbak zat en dat veroorzaakt een natte bende. Als Buurman & Buurman dan een andere plek voor de wasbak hebben gekozen is daar geen waterleiding. Hoe krijgen ze dat water nou bij de wastafel? Leidingen en koppelstukken!

Ze klussen en klussen en al snel lijkt de klus geklaard. Maar als je goed kijkt naar de foto dan zie je dat deze klusvrienden wel wat klushulp kunnen gebruiken. Met de hulp van verf en een zaag komen ze achter de fout en lossen het op.

Ja nu komt er water uit de kraan, maar waarom wordt Pat zijn broek dan nat?

Cactus

klussen met Mat en Pat

Buurman & Buurman hebben een cactus gekocht. En Pat ontdekt al gauw dat een cactus flink pijn doet als hij omvalt boven op hem. Met veel moeite weet Mat de cactus weer overeind te krijgen, maar Pat blijft vastzitten.

De buurmannen zetten de cactus op een skateboard om hem te kunnen verplaatsen, maar de cactus rijdt er steeds vandoor. Die cactus zorgt voor een hoop stekels in de handen van Pat en de billen van Mat. Met de hulp van een robot machine die Pat heeft gemaakt en met wat gaas lukt het ze om de cactus veilig in de woonkamer te zetten zonder dat ze zich nog kunnen bezeren! A JE TO!

klussen met Mat en Pat

Zonnescherm

Het is heerlijk weer en de buurmannen willen een potje gaan schaken. Ze besluiten om op het dak te gaan zitten. Maar eigenlijk is het wel een beetje ongezellig zo op het dak. Mat brengt een plant voor op het dak en een hekje van de groentetuin wordt een hekje voor op het dakterras.

Maar de zon is nog veel te fel, gelukkig is daar nog een oude parasol! En die gaten die vullen ze gewoon met dakpannen. Maar ohw jee dat gaat natuurlijk weer niet goed. Kletterend stort de parasol boven op hun groentetuintje.

Ze bouwen een afdakje met hout en karton, maar door de wind zweeft Pat opeens door het luchtruim dwars door het dak heen.

Van karton maakt Pat twee zonnekleppen. A JE TO!

Specificaties Klussen met Buurman & Buurman bundel

Uitgeverij: Rubinstein | Auteur: Kees Prins | 9789047623618 | 99 pagina’s | November 2017 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.