Kat en Vis: een prentenboek met 34 korte verhaaltjes

Bijna iedereen kent Alain Clark wel bekend van zijn hits als This Ain’t Gonna Work en Father & Friend.  Afgelopen week ging ik naar de signeersessie van het prentenboek Kat en Vis, van Alain Clark die dit boek schreef, geïnspireerd op verhaaltjes die hij ’s avonds aan zijn zoontje Nilo vertelt. Loes Riphagen zorgde voor de illustraties. De sessie was trouwens in een hele bijzonder kinderboekenwinkel in Voorburg! 

Kat en Vis

Kat en Vis

In het huis van Alain Clark leven Kat en Vis. Deze denkbeeldige hoofdpersonen maken onderdeel uit van de wereld van zijn zoontje Nilo. ’s Avonds voor het slapen gaan verzint Alain Clark deze heerlijke droge grappige verhaaltjes. Geweldig natuurlijk als je zo’n creatief ruimdenkende vader hebt die de wereld net een beetje gekker maakt met een Kat en Vis die samen hele gesprekken voeren over astronauten op de maan, beroemd worden en verliefdheid.

In het prentenboek van Alain Clark staan 34 korte verhaaltjes met illustraties van Loes Riphagen. De pagina’s zijn rustig opgezet met kleurrijke achtergronden en Kat en Vis.

Ze liggen op hun rug, zijn in het donker, in een vissenkom vliegtuig, in de melk-weg, en gewoon in de vissenkom en ernaast zittend.

Kat en Vis

Want Kat en Vis zijn vrienden. Ja dat kan als je als Kat niet van vissen houdt en je als Vis die niet van huispoezen houdt. Ze stellen elkaar soms lastige vragen want Vis wil veel weten over het leven buiten de vissenkom.

Dochterlief haar favoriete verhaaltje is de goocheltruc en die van mij is het verhaaltje over KatFlix, Netvis. Maar er staan zoveel verhaaltjes in dat je wel even zoet bent hiermee.

Er zijn plannen voor een theatershow met Kat en Vis!

Specificaties Kat en Vis

Auteur: Alain Clark | Uitgeverij: Moon | 9789048839865 | 48 pagina’s | januari 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Kinderboekenwinkel In de Wolken

Op Facebook had ik gezien dat er een signeersessie was voor Kat en Vis bij kinderboekenwinkel in de wolken. Dus daar gingen we gezellig naar toe.

Dochterlief had zich speciaal voor de gelegenheid omgekleed als Kat ( Cheetah, katachtige) Toen we daar kwamen was de winkel vol met kinderen!

Voor de oudste kleuters van Professor Casimirschool was het vrijdag 26 januari een leuke middag.Zij bezochten kinderboekwinkel In de Wolken voor een voorleesactiviteit met Alain Clark en Loes Riphagen.

Hun uitje begon met voorlezen uit Ssst! de tijger slaapt!  door eigenaresse Inge. Daarna mochten zij heerlijk tekenen onder begeleiding van Loes.

Voorlezen uit Kat en Vis

Wij kwamen net op het juiste moment binnen want Alain las ook nog wat verhaaltjes voor uit zijn boek. Daarin zat ook de favoriet van dochterlief over het goochelen. Op dat moment hield ze zich stil, maar in de auto vertelde ze mij heel duidelijk dat ze het zo leuk vond dat hij haar lievelingsverhaaltje had uitgekozen 🙂 Een kinderhart is gauw gevuld, Alain je hebt er een fan bij!

Tijdens het voorlezen tekende Loes Vis heel groot. Het ziet er zo simpel uit, maar ik kan er zelf niks van haha.

Na het voorlezen van Kat en Vis was het tijd om te signeren! Wat een bof dat ik al een exemplaar had om te reviewen en nu zelfs met handtekeningen! Compleet met een kleurplaat, stickervel en boekenlegger gingen wij weer naar huis.

Bij de winkel kwam ik oud Make a Wish collega vrijwilliger Els Driedonks tegen. Zij schreef onderstaande recensie over de kinderboekwinkel

Ik kan een bezoek aan kinderboekwinkel ‘In de Wolken’ in Voorburg overigens van harte aanbevelen. ‘They love books’ en dat merk je aan alles: het uitgebreide assortiment, de prachtig en gezellig ingerichte winkel (bewonder ook het bijzondere plafond!), de bevlogen & deskundige medewerkers, de persoonlijke aandacht, het advies op maat, en het geweldige aanbod in de vorm van diverse leuke activiteiten voor jong en oud. Kortom, je waant je in de wolken bij deze leukste kinderboekwinkel van Nederland.

In De wolken organiseert regelmatige leuke activiteiten voor peuters, kleuters en oudere kinderen. Zie voor meer informatie http://www.indewolken.nl/

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Kat en Vis
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.