Het leven van een loser, het dak eraf! Een nieuw rock-tastisch avontuur

Na een jaar wachten is daar eindelijk het nieuwe deel in de serie van het leven van een loser. In deel 17 van deze reeks gaat Bram op zoek naar een manier om beroemd te worden maar dan net even anders.. Nieuwsgierig geworden naar wat Bram en zijn vrienden ditmaal te beleven hebben.. Lees het zelf in Het leven van een loser, het dak eraf!

Het leven van een loser, het dak eraf!

In deel 17 is Bram heel hard aan het bedenken hoe hij zo snel mogelijk beroemd kan worden. Echter zitten hier wel wat haken en ogen aan. Bram wilt graag alle voordelen van het beroemd zijn hebben, maar alle nadelen hoeft hij er niet bij. Welke voor- en nadelen er voor hem zijn en hoe hij dan de weg naar beroemdheid wil beklimmen mag je zelf op een rock-tastische manier terug lezen.

In het huidige deel wordt je op chronologische manier meegenomen door het verhaal waardoor het extra fijn is om te volgen. Er is namelijk gebruik gemaakt van dagaanduiding. Hetgeen wat dit deel extra leuk maakt vond ik de illustraties erbij. Ze spreken tot je verbeelding en door de simpelheid ook niet te missen waar het om gaat of draait. Dit maakt dat de woorden nog meer tot leven zullen komen en je heel goed in Bram en zijn vrienden kunt verplaatsen.

De populaire boekenreeks van Jeff Kinney

Jeff Kinney is zowel de auteur als illustrator van Het leven van een loser serie en is hiermee in 2007 begonnen. In dit jaar kwam het allereerste deel uit: Het leven van een loser, logboek van Bram Botermans*. In dit deel kon je voor het eerst kennis maken met Bram en welke vrienden hij om zich heen had. Hierop volgend volgende bijna elk jaar een nieuw deel in deze reeks. Echter is er in 2020 geen nieuw boek verschenen en werd er in 2021 een nieuw deel toegevoegd. Voor twee delen uit deze populaire reeks heeft hij zelfs prijzen gewonnen.

  • Het leven van een loser 8, gedumpt*. Geschreven in 2014 en in 2015 bekroond met de kinderjury prijs
  • Het leven van een loser 11, drie keer niks*. Geschreven in 2017 en in 2018 bekroon met de kinderjury prijs.

De kinderen lezen met veel plezier zijn boeken en houden er ook graag hun boekbesprekingen over. Zo’n boekbespreking was mijn eerste kennismaking met deze leuke serie. Het verbaasde mij dat er al zoveel delen waren en ik, als boekenliefhebber van zowel volwassen als kinderboeken, hier nog niks van had gelezen. Hieronder is een afbeelding toegevoegd met alle eerdere verschenen delen.

Neem ook gerust een kijke op onze website om daar de andere delen van het leven van een loser te lezen of schaf de overige delen aan. Mijn ervaring is nu dat de reeks individueel te lezen is. De personages kunnen soms wisselen maar in elk boek is er een nieuw probleem / avontuur wat ook weer wordt afgesloten.

Het leven van een loser

Mijn mening over deel 17 van Het leven van een loser, het dak eraf!

In groep 6 moeten de leerlingen bij ons op school een boekbespreking houden over een boek wat ze nog niet eerder hebben gepresenteerd. De boeken van Jeff Kinney zijn erg populair onder de jongens. Echter zijn er ook steeds meer meiden die het leuk vinden om te lezen. Toen de leerlingen te horen kregen dat er gestart ging worden met de boekbesprekingen was er één leerling die het dolgraag over deze serie wilden houden. Ik liet mij verrassen en ben er eens goed voor gaan zitten.

Toen het 17de deel van het leven van een loser uitkwam wilde ik deze zelf ook erg graag lezen. De boekbespreking van mijn leerling had mij aangesproken en tegelijkertijd nieuwsgierig gemaakt. De sprekende illustraties bij de teksten maken het extra plezierig om te lezen. Tevens kon ik om sommige ook erg verbaasd reageren of hard lachen. Doordat er gebruik is gemaakt van zwart wit tinten is het simpel en meteen doeltreffend. Ik snap dan ook dat de leerlingen uit mijn groep, de andere midden- en bovenbouw groepen de boeken met veel plezier lezen. Deze staan voortaan ook in mijn boekenkast voor in de klas. Ik kijk al erg uit naar, hopelijk, een snel opvolgend deel van Bram en zijn vrienden.

Het leven van een loser

Specificaties over Het leven van een loser, Het dak eraf

Auteur en illustrator: Jeff Kinney | Oorspronkelijke titel: Diary of a wimpy kid – Diper Överlöde | Vertaald door: Hanneke Majoor | Uitgeverij: De Fontein | 9789026161728 | juni 2023 | 224 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier* voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

omslag
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.