Hoe voel je je Kikker? Een boek over gevoelens

Hoe voel jij je vandaag? Ben jij je bewust van al je gevoelens en kan je deze ook bewust plaatsen en benoemen? Het kan soms knap lastig zijn maar tegenwoordig zijn we als maatschappij flink bezig met bewustwording van al onze emoties. Elke emotie is het voelen waard. Voor jonge kinderen is het goed om hier al vroeg bewust van te zijn. En om te weten dat emoties zoals boosheid niet fout zijn. Door de bewustwording te laten groeien en door het bespreekbaar maken geven we de jongere generatie een goede basis mee voor een gezonde mindset. Hoe voel je je Kikker? is een fijn prentenboek met gevoelens en emoties.

hoofd Hoe voel je je Kikker?

Hoe voel je je Kikker?

Ontdek samen met Kikker en zijn vriendjes welke emoties er allemaal zijn in Hoe voel je je Kikker? Kikker wil een bloemenslinger maken voor Varkentje. Het is veel werk en het wordt niet zo mooi als Kikker hoopte. Beertje blijft vrolijk. Maar als Kikker onaardig doet omdat de bloemen van Beertje wel lukken, loopt Beertje boos weg.

Kikker rent naar Varkentje. Daar zijn al zijn vriendjes blij hem te zien. Ze begrijpen hem en samen hangen ze de slinger op. Kikker lacht trots en zegt: ‘Beertje heeft geholpen!’ ‘Dit is mijn mooiste cadeau,’ zegt Varkentje. ‘En nu is er taart!’ Zo veel fijne en moeilijke gevoelens, om samen over te praten!

Hoe voel je je Kikker? is een nieuw boek uit de serie KIKKER LEERT, over emoties vanaf 3 jaar.

Kracht van Kikker

Wie kent Kikker nou niet? Deze groene vriend met zijn vriendjes heeft al vele harten weten te veroveren. Van jong en oud! Ik vind Kikker zelf een fijn en herkenbaar karakter. Het is lief en toegankelijk. Mijn kinderen vinden Kikker ook leuk. Het is een veilige omgeving om je in te bevinden en om verhalen te ervaren. En óm te leren! Zonder dat het per se als leren voelt. De omgeving is ongedwongen en veilig, en dat is een prima basis. In het Natuurmuseum in Tilburg en in het Kinderboekenmuseum in Den Haag hebben mijn dochters ook kunnen spelen in de omgeving van Kikker. Dit karakter komt dus ook echt tot leven voor ze! Hoe voel je je Kikker? werd dan ook enthousiast in huis ontvangen.

De kracht van Kikker zijn de herkenbare illustraties. Er valt veel te zien en te ontdekken. Tegelijk is het ook duidelijk en vriendelijk. Kikker heeft een vaste vriendengroep met elk zo hun eigen kleuren, uiterlijk en eigenschappen. Mijn dochters gaan altijd meteen op zoek naar de vriendjes van Kikker. En zo ook in Hoe voel je je Kikker? Nog voordat we echt in het thema duiken gaan ze eerst dus op zoek naar de herkenbare elementen van hun groene vriend.

Emoties en gevoelens

Hoe voel je je Kikker? is uiteraard een boek met een thema. Ik vind het helemaal prima dat mijn dochters het eerst naar eigen behoefte gebruiken. Ook dat mag met een boek. Maar uiteraard willen ze ook weten waar het verhaal overgaat. Mijn oudste dochter is aan het leren lezen dus die begint zelf al. De eerste scène is meteen al heel herkenbaar voor volwassene en kind. Niet iedereen is even goed in knutselen en daarmee kunnen de emoties vaak hoog oplopen. Sommige kinderen raken gefrustreerd als iets niet goed lukt. Waar anderen het niet zoveel kan schelen. De situatie is in ieder geval erg herkenbaar en daardoor start het gesprek vrij natuurlijk over gevoelens en emoties bij dit soort situaties.

En zo gaat het eigenlijk door heel dit boek heen. Hoe voel je je Kikker? is een doorlopen verhaal maar elke scène bevat weer ander soort emoties en gevoelens. Rechts van de pagina staan handige vragen die je kan bespreken. Dit is een fijn hulpmiddel, want soms komt het gesprek misschien wat minder natuurlijk op gang. Zoals we gewend zijn van Kikker, eindigt het verhaal in een positieve emotie. Het boek is er fijn voor mij als volwassene en ook mijn dochters zijn er blij mee!

Hoe voel je je Kikker?

Specificaties Hoe voel je je Kikker?

Auteur: Max Velthuijs | Uitgever: Leopold | Maart 2021 | 16 pagina’s | 9789025880231 | Meer in formatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.