Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie – een spannend derde deel

Toen het boek ‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie’ hier op de deurmat viel, werd dit met luid gejuich ontvangen! Er is hier in huis enorm genoten van de eerste twee delen, dus wat waren we benieuwd naar dit derde deel. Een nieuw spannend mysterie, over een kinderboekenschrijver die vermist is, complottheorieën en nog veel meer spannends!

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie

Een vermissing in Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie

Hans Grietje wordt al een jaar vermist. Hij verdween spoorloos van het eiland Wiermonnikoog. Zijn verdwijning is een mysterie, maar meneer De Bruijn weet precies hoe het zit: Hans Grietje is ontvoerd door aliens en dat zal hij wel even bewijzen.
Lev weigert mee te gaan, maar als zijn vader zelf ook verdwijnt, móét hij wel in actie komen. Samen met zijn vrienden probeert hij te ontdekken wat er met zijn vader en met Hans Grietje is gebeurd.
Eenmaal op het eiland gebeuren er vreemde dingen: er zijn verdacht veel katten, niemand lijkt mee te werken en er duikt elke keer een vreemde vrouw op.

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie

Het beste deel tot nu toe

Ik heb ook de voorgaande delen gelezen, en ik moet zeggen dat ik ‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie’ echt het beste deel tot nu toe vind! Elk deel lijkt wel beter te worden in deze serie. Dit deel heeft echt alles in zich om weer een succes te worden bij de basisschoolkinderen. Ik denk dat dit boek keer op keer uitgeleend zal zijn in de schoolbibliotheek! En dat is ook logisch, het boek is spannend, zit vol vaart, leest heel prettig door het fijne taalgebruik én heeft veel humor. Zelfs als volwassene vind ik dit boek ontzettend grappig.

Maar daarnaast heeft het boek ook een hele serieuze ondertoon. Jozua Douglas schreef het boek Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie namelijk naar aanleiding van de bedreigingen die zijn vrouw, Juf Maike, tijdens de coronapandemie ontving. In dit boek ervaren kinderen hoe gevaarlijk dit complotdenken is, en hoe je totale denken hierdoor overgenomen kan worden.

Een fantastische serie van Jozua Douglas

Deze serie van Jozua Douglas is echt superleuk. Hij is de laatste jaren uitgegroeid tot een enorm populaire schrijver, met al veel toffe titels op zijn naam. Mijn dochter is ook heel enthousiast over zijn boeken. Zij heeft vorig jaar haar boekbespreking gehouden over deel 2 van bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. En ik wil zeker een tip geven: via de site van Jozua Douglas kun je een spreekbeurtpakket aanvragen, en je krijgt dan ook een superleuk filmpje opgestuurd dat je kunt gebruiken bij je spreekbeurt. Dat was echt een succes! Gaat je zoon of dochter dus een spreekbeurt over een van zijn boeken houden, dan is dit echt een aanrader.

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie heb ik met veel plezier gelezen. Ook omdat het een totaal verrassende plottwist heeft en je daardoor tot op het eind verrast bent. Verder zitten er voor volwassenen ook veel leuke grapjes en woordspelingen in rond schrijvers van kinderboeken. Wij als boekenliefhebbers hier bij StoerLeesVoer kunnen dit zeker waarderen! Ook het nawoord van de schrijver vond ik ontzettend leuk om te lezen.

Ik ben nu al aan het hopen dat er een vierde deel gaat komen van Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. Ik denk dat het lastig gaat worden dit deel te overtreffen, maar ik denk dat Jozua Douglas ons vast weer weet te verrassen!

Lees hier andere reviews van de boeken van Jozua Douglas:

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie

Specificaties ‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie’

Auteur: Jozua Douglas | Illustraties: Geert Gratama | Uitgeverij: De Fontein | 9789026166167 | September 2023 | 256 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.