Mijn eerste kleuren flapjesboek – Van Holkema en Warendorf

Mijn dochter van twee is ontzettend nieuwsgierig en onderzoekend. Daarnaast is ze dol op boeken en vooral op boeken met flapjes. Want wat is er leuker dan te ontdekken wat erachter zit? Mijn eerste kleuren flapjesboek vond ik dan ook echt iets voor haar.

Kleuren en flapjes

Mijn eerste kleuren flapjesboek

Mijn dochter is bezig met de kleuren, maar haalt ze vaak nog door elkaar. Behalve bij het verkeerslicht. Ze weet namelijk heel goed welke boven en onder staat en wanneer ik mag rijden. Ook dingen open maken doet het goed bij haar, dus wat deed ze als eerste toen ze Mijn eerste kleuren flapjesboek kreeg? Juist, de flapjes openmaken en vertellen wat erachter zat. Op elke pagina zitten flapjes, dus elke pagina heeft weer nieuwe verrassingen. Elke linkerpagina bevat een kleur en elke rechterpagina een opdracht met flapjes.

Op elke bladzijde een kleur

Zoals ik al zei staat er op elke linkerbladzijde een kleur. De eerste bladzijde van het Mijn eerste kleuren flapjesboek is rood en op die pagina staan plaatjes van dingen die ook rood kunnen zijn. Mijn Isabel ging gelijk om zich heen kijken wat ook rood was en samen met haar grote broer benoemde ze ook elk plaatje. Super leuk en ze zijn gelijk actief bezig! Spelenderwijs ben je bezig met de kleuren. Hoe leuk is dat?

Begrijp jij de opdracht?

Op elke rechterbladzijde van Mijn eerste kleuren flapjesboek staat een opdracht. Sommige zijn moeilijker dan andere. Isabel weet heel goed welke luchtballonen er bij elkaar horen en aanwijzend tellen tot vijf lukt ook, maar ze herkent nog niet de cijfersymbolen. Gelukkig is daar haar grote broer om haar te helpen. Samen komen ze eruit. Alle opdrachten bevatten flapjes. Soms moet je dingen tellen. Soms bedenken wat voor kleurrijke dingen je ziet op het plaatje en soms moet je dingen bij elkaar zoeken. Elke opdracht is anders en kan jezelf zo uitdagend en moeilijker maken als je wil. Ook goed om het geheugen te stimuleren.

Mooie vormgeving in Mijn eerste kleuren flapjesboek

Mijn eerste kleuren flapjesboek is van hard karton gemaakt, dus kan tegen een stootje. Erg handig voor kinderen die nog niet voorzichtig met boekje om kunnen gaan. Het morsen van drinken is ook geen probleem. Dat haal je met een boekje er zo vanaf. Het boek spreekt de kinderen heel erg aan omdat er gebruik is gemaakt van heldere kleuren en daarnaast ziet het er niet te druk uit. Het zijn mooie en duidelijk foto’s. Isabel is er dol op en maakt duidelijk aan haar broer dat dit boek echt voor haar is. Een super leuk boekje voor kinderen vanaf 15 maanden.

Mijn eerste kleuren flapjesboek

Specifitcaties Mijn eerste kleuren flapjesboek

Auteurs: Van Holkema en Warendorf │ Uitgever: Unieboek  │9789000371006│mei 2020 │14 pagina’s│meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.