Miljonairskind De geheime verdieping, een boek van Ilona de Lange

Aangezien ik op dit moment nog wat boeken moet lezen heb ik mijn vriendin Aliana gevraagd het boek Miljonairskind De geheime verdieping te lezen. Zij heeft dan ook de review beschreven en ik heb dit in deze blog verwerkt.

Miljonairskind De geheime verdieping is het tweede deel van Miljonairskind. Schrijfster Ilona de lange en illustrator Micky Dirkzwager hebben een nieuw avontuur gemaakt over de geheime miljonairsfamilie. Geheim, want aan de buitenkant ziet het huis er wat slecht onderhouden uit. Maar onder hun doodgewone huis heeft de familie een luxe villa gebouwd. Inmiddels woont vriend Lennon ook in bij Zilver en zijn familie. In dit deel van Miljonairskind De geheime verdieping heeft het huis een extra verdieping gekregen.

Miljonairskind De Geheime verdieping

De extra verdieping

In het eerste deel van Miljonairskind Het geheim van het onderhuis werd al duidelijk dat miljonair zijn leuker is als je het met iemand kan delen. Zilver heeft dan ook zijn vriend Lennon in vertrouwen genomen en hij woont inmiddels ook bij Zilver in huis. In Miljonairskind De geheime verdieping heeft de villa een extra verdieping gekregen met een slimeball arena, glow in the dark voetbalveld, een kartbaan en een geheim luik. Door dit luik komen Zilver en Lennon nooit meer te laat op school. Ook Silvia: een computer die Zilver met zijn stem kan bedienen, heeft een update gekregen.

Miljonairskind De Geheime verdieping

Het geheime luik

Er is ook een zilveren kogel gebouwd in Miljonairskind De Geheime verdieping, waardoor de bewoners van de ondergrondse villa supersnel van de ene naar de andere plek kunnen gaan. Zonder ook maar te fietsen, steppen of lopen. En een geheim luik naar school wat ook handig is. Zo komen Lennon en Zilver nooit meer te laat op school. Het luik komt uit bij de wc op school. Ze moeten uitkijken dat ze niet het geheime luik gebruiken als er iemand op de wc zit. Ze moet dus heel voorzichtig zijn, want niemand mag van de ondergrondse villa weten. Maar dan komt er een nieuwe directeur op school.

Problemen in Miljonairskind De Geheime verdieping

De directeur heet Gertrude. Of zoals Lennon en Zilver haar noemen: de giraf. Als Lennon ook over de geheime villa verteld aan Jenna en Maartje willen deze meisjes dolgraag de geheime villa zien. Lennon neemt ze stiekem mee maar dan beginnen de problemen. Het subtropisch zwemparadijs is meer een ijspaleis geworden en Silvia, de computer, doet ook zo raar. Zilver weet het zeker: hij is in groot gevaar. Spanning in Miljonairskind De Geheime verdieping.

Miljonairskind De Geheime verdieping

Grappig en spannend

Miljonairskind De geheime verdieping is een leuk boek wat vloeiend en makkelijk leesbaar is. Er staan leuke illustraties bij die ook goed aansluiten bij het verhaal. Voor lezers van De waanzinnige boomhut is dit echt een aanrader. Misschien komen er in deze villa ook nog wel wat verdiepingen bij. Het is een grappig en spannend boek waarbij je haast niet kan stoppen met lezen. Ook al is dit het tweede deel, dit verhaal staat op zichzelf. Deze serie is voor iedereen die fantaseert over te gekke dingen in en om het huis. Lezen dus!

Specificaties Miljonairskind De Geheime verdieping

Uitgever: Leopold |Schrijver: Ilona de Lange |illustraties: Micky Dirkzwager |9789025879440 | 1 september 2020 |192 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Miljonairskind De Geheime verdieping
footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.