Fred het Hert, Een heel erg eigenwijze start – Pépé Smit

Fred het Hert, hier is het allemaal mee begonnen. Mijn eerste review over Fred, en eerste kennismaking, was het boek waarin Fred te maken kreeg met een hele vreemde vogel. In dit boek leren we Fred kennen, heel erg eigenwijze Fred, zo zal blijken. Het kleine boekje heeft een uitdagende ondertitel en illustratie van Fred waardoor op subtiele wijze alweer getriggerd wordt om te gaan lezen.

Fred het hert

Fred het Hert

Fred het Hert vraagt zich af waarom hij in het bos woont. En waarom hij geen coole schoenen heeft of handen heeft… Met handen zou hij veel leuke dingen kunnen doen zoals neuspeuteren! Heb jij al eens een hert met handen gezien? Fred regelt het met de schrijver. Net zoals hij allemaal andere dingen regelt omdat Fred nou eenmaal heel eigenwijs is en zijn eigen ding wil doen.

Een klein boekje is dit, van het verhaal van Fred het Hert met wederom erg leuke creatieve verrassingen. Het verhaal is simpel maar verrassend. Er komen twists die mijzelf en mijn dochter verrassen. Ook moeten we regelmatig oprecht hard lachen en worden we op een leuke manier aan het denken gezet. Er gebeuren leuke gekke dingen die veel stof geven tot praten en lachen.

Wat vinden we ervan?

We waren al fan maar door dit boekje zijn we verliefd geworden op Fred het Hert. Een heerlijk eigenwijs en creatief verhaal waar de liefde en uniekheid vanaf spat. Het past perfect bij mijn eigenwijze 6 jarige dochter, wat ze niet van haar moeder heeft natuurlijk, en de humor is voor jong en oud leuk.

Fred het Hert leest prettig voor maar kan ook prima gelezen worden door beginnende lezers. De illustraties zijn zoals die zouden moeten zijn, perfect in balans met de tekst en soms juist een beeldende aanvulling zoals alleen een illustratie kan doen. Dat is fijn voor mijn dochter die graag naar de plaatjes kijkt als ik voorlees.

Ik vind je heerlijk eigenwijs Fred het Hert, blijf zoals je bent!

Specificaties Fred het Hert

Auteur: Pépé Smit | Uitgeverij: De Harmonie | Maart 2013 | Hardcover met illustraties | 9789076168661 | 27 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Fred het hert
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.