Hallo deur – Alastair Heim, een ondeugende vos

Soms wordt je al blij van een boek als je alleen de voorkant ziet. De voorkant van het boek Hallo deur laat heel groot de titel zien, maar als je heel goed kijkt, zie je ook allerlei details. De letters zijn vormgegeven als huizen. En wat doet die vos daar elke keer?

hallo deur

Hallo deur. Hallo huis!

Hello mat.
Hallo muis.
In Hallo deur volg je een ondeugende vos, die door een prachtig huis sluipt. Alles wat hij tegenkomt, bekijkt hij uitvoerig en groet hij.
Ondertussen maakt hij gebruik van alle mogelijkheden die het huis biedt: hij eet de lunch van de bewoners op, slingert aan de kroonluchter en begroet zichzelf even in de spiegel.
Dan ontdekt hij de juwelendoos: Hallo kettingen. Hallo ringen. Hallo briljante glitterdingen.
Maar dan…. Komen de bewoners thuis!

Goudlokje en de drie beren met een twist

Hallo huis heeft een parallel met het sprookje Goudlokje en de drie beren. Daar is Goudlokje eerst ook het huis door geweest. Maar Vos heeft hele andere bedoelingen….
Met een tas vol buit is vos al op weg naar buiten, als hij door de bewoners gesnapt wordt. Dag beren!
De beren zijn duidelijk niet zo enthousiast als ze zien waar Vos mee bezig is, en dat laten ze hem merken ook.
Hallo huis wordt dus: dag huis!  

huis met goudlokje

Prachtige tekeningen met grappige details

De schrijfstijl van Hallo deur is heel eenvoudig. Het boek heeft erg weinig tekst, maar is echt superleuk!
Je kunt vooral spelen met de manier waarop je het boek voorleest: hoe zou Vos dit uitspreken? Ook erg leuk voor kinderen die net kunnen lezen, om zo al een echt prentenboek voor te lezen aan hun kleine broer of zus!
De tekeningen in dit boek zijn gemaakt door Alisa Corburn en zijn echt prachtig! Ze zijn gemaakt in een mooie, zachte stijl en voorzien van leuke details, wat het boek vooral ook heel grappig maakt.
Daarom zeggen wij dus zeker hallo tegen Hallo deur!

hallo deur

Specificaties Hallo deur

Auteur: Alistair Heim | Illustraties: Alisa Corburn │Uitgever: Gottmer │9789025772499│mei 2020 │32 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.