Italianen kunnen niks: een grappig boek van Bert Visscher

Italianen kunnen niks is een grappig boek van cabaretier Bert Visscher. Hij koopt een tweede huis in de buurt van Napels. Er moet ‘een beetje’ verbouwd worden, maar zijn vrouw en hij vinden het een prachtig huis op een geweldige plek. Maar dat beetje verbouwen blijkt in Italië een hele klus, waar je met gemak een leuk boek over kan schrijven. Zeker met de shows van Bert Visscher in je achterhoofd, leest Italianen kunnen niks als een trein: Ik hoor Visscher foeteren in mijn hoofd in verschillende woordgrappen en taalverbasteringen.

Italianen kunnen niks

Het Italiaanse avontuur

Het avontuur waarin Italianen niks kunnen, begint bij een pizzeria in Groningen. Visscher en zijn vrouw zijn daar vaste gasten en raken bevriend met eigenaar Paulo. Als zij met hem een meevliegen voor een bliksembezoek aan Italië, komen ze in een klein dorpje in de buurt van Napels terecht. Ze komen helemaal niet voor een huizenjacht, maar toch raken ze er in verzeild. Een beetje voor de grap, totdat ze opeens boven op een groot huis staan, met uitzicht op de Apennijnen en de zee. Visscher is direct verkocht. Zijn reactie in Italianen kunnen niks wanneer zijn vrouw zegt dat ze instemt met dit plan: ‘jubel en trompetten, confetti, dansmariekes, topless bediening, de Snollebollekes, de Heer is mijn herder, oosters en champagne, winnende staatslot, Edelweiss, rondje voor de hele zaak, drie wijzen uit het Oosten…’

Ze zijn beiden verkocht, doen een bod en opeens hebben ze een huis in Italië. Waar wel een klein beetje verbouwd moet worden. Een week of 2, dat moet wel genoeg zijn? Het wordt lang genoeg om Italianen kunnen niks over te kunnen schrijven.

Italianen kunnen niks

Komische taferelen in Italianen kunnen niks

Over de verbouwing en het leven in dit Italiaanse dorpje beschrijft Visscher grappige situaties. Aannemers komen niet opdagen, tegels die zo gelegd zijn dat het dak helemaal lekt, benzinestations zonder benzine. Het terugkrijgen van een pinpas door alle denkbare stempels uit Nederland en sowieso de reacties van de Italianen op deze licht opvliegende Hollandse ‘Alberto’ en zijn vrouw.

Gelukkig trekken Visscher en zijn vrouw ook geregeld de conclusie dat de Italianen toch wel wat kunnen. Niet als het gaat om verbouwen, behulpzame regels hanteren en of zich aan afspraken houden. Maar wel bijvoorbeeld het maken van Alfa Romeo’s, cappuccino’s en gebakjes, mooi boos zijn en alles op z’n beloop laten. Italianen kunnen niks is een lekker boek om je bij te verkneukelen. Je ziet het gelijk voor je, inclusief een ontplofte Bert Visscher wanneer er weer iets misgaat.

Bert Visscher

Specificaties Italianen kunnen niks

Auteur: Bert Visscher | Uitgever Brandt | September 2022 | 9789493095908 | 160 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.