Gekke goden van de Olympus

En toen was het alweer de laatste dag van 31 dagen winacties op StoerLeesVoer. Ik hoop dat jullie genoten hebben van alle reviews die online zijn gekomen. Voor augustus staan er ook weer elke dag 2 reviews gepland inclusief af en toe een winactie dus blijf ons vooral volgen.
Nu gaan we over tot de laatste review van de gekke goden van de Olympus

Gekke goden van de Olympus

Gekke Goden van de Olympus

Gekke goden van de Olympus is onderdeel van een knettergekke serie over Griekse Goden. Dit is deel 1. De boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar die geinteresseerd is in verhalen van Goden en van humor houden.

In dit verhaal volgen we 2 broers. Kakdonis en Adonis. Al een leuk woordgrapje en wellicht heb je al een vermoeden. Kakdonis is de broer zonder bijzondere krachten, waar zijn broer Adonis wel krachten heeft en er perfect uit ziet!

Een nieuwe school is niet leuk

Gekke goden van de Olympus speelt af op een nieuwe school. De middelbare school. Altijd lastig en al helemaal als je zo’n broer als Adonis hebt. Zoals op elke school is er ook nu een klassenvertegenwoordiger nodig. Kakdonis laat zich door zijn vrienden overhalen om de strijd tegen zijn broer aan te gaan. Een strijd van vrienden met namen als Bacterius, Ieniemieniemus en Gassus.. Allemaal zonder krachten! Tegen Adonis met krachten. Als dat maar goed komt.

De docenten op de school stellen ook niet zo veel voor geloof ik want een 10 krijgen voor een huiswerkopdracht waarin alle antwoorden fout zijn, sja..

Illustraties in Gekke Goden van de Olympus

zo spreek je een meisje aan

De illustraties in Gekke Goden van de Olympus zijn in zwart wit en zijn uiterst grappig!! Ik heb het boek alleen een beetje doorgebladerd en moest al hard lachen erom! Vooral het begin van Hoofdstuk 10 waarin Kakdonis een handleiding “hoe spreek je een meisje aan” probeert.

De leeftijdsindicatie klopt in elk geval wel voor het verhaal, vanwege de grappen die worden verteld, het is verder makkelijk te lezen, al moet je wel even wennen aan de gekke namen in het verhaal.

Ik weet zeker dat veel jongens deze serie “Gekke Goden” helemaal geweldig zullen gaan vinden!

Gekke Goden van de Olympus

Enthousiast geworden na deze boekrecensie? Het boek koop je hier!  

Specificaties Gekke Goden van de Olympus

Auteur: David Slavin | Illustraties: Adam J.B. Lane | Uitgever: LS Amsterdam | 9789024587179 | februari 2020 | 224 pagina’s | meer informatie vind je hier

Gekke Goden van de Olympus

Win met StoerLeesVoer

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt Gekke Goden van de Olympus winnen.

Verplicht:

Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit boek  wil hebben.

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Winnaar is inmiddels bekend

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

26 reacties

 1. Ook deze laatste dag doe ik weer graag mee. Ik denk dat mijn dochter met veel plezier dit boek zal lezen!

 2. Leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochter. Ze is leergierig en heeft ontzettend veel humor, volgens mij past het boek perfect bij haar!
  We gaan duimen ?

 3. Ik.doe graag mee. Echt superleuk voor onze kleindochter van 8 die gek is op lezen en tegenwoordig op haar manier moppen aan het vertellen is ? Dus ben benieuwd of ze de woordgrapjes eruit pikt En meisjes houden hier ook wel van hoor ?

 4. Ik vond dit een leuk boek, mijn gedachte was toen ik het las ook dat dit voor jongens een leuk boek is. Het past ook nog in het kosmisch thema “Grieken en Romeinen”, we zoeken voor de schoolbieb naast de informatieve boeken ook altijd naar leesboeken bij de thema’s. Dit boek zou dus perfect zijn voor de schoolbieb, waar ik biebmama ben.

 5. Ik doe graag opnieuw mee! Wat een leuke boeken altijd. Deze lijkt me perfect voor mijn klas. Fingers crossed!

 6. Goden en humor misschien een rare combinatie, toch loot ik graag mee. Het boek ziet er leuk uit voor mijn dochter

 7. Erg leuk voor de kinderen, ik doe graag voor ze mee.
  De kinderen lezen erg graag.
  Groetjes Anneliese

 8. Ik denk dat dit wel een boek is voor mijn zoontje, daarom loot ik deze laatste keer ook graag mee.
  Erg leuk deze winmaand, dankjewel.

 9. Historisch, mythologie en humor, heerlijke combinatie!

  Ik volg op FB (like plus een reactie geplaatst) onder mijn eigen naam en op Instagram (hartje, gedeeld in stories en een reactie geplaatst), Bloglovin’ (volg en saved) en Pinterest (volg) onder (@)TurtleBookwurm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.