Dader op het Spoor – De Juwelendief, een eerste deel

Dader op het Spoor – De Juwelendief, is het eerste deel in de serie Dader op het Spoor van M.G. Leonard & Sam Sedgman. In deze serie beleef je mysterieuze avonturen in de Hooglanden- expres. Een fantastische stoomtrein waar Alex maar ook het Britse koningshuis van de partij is. In dit eerste deel verdwijnen kostbare juwelen en Alex ontdekt een verstekeling aan boord. Heeft zij iets te maken met het verdwijnen van de juwelen? Stap in een avontuur vol treinmysterie.

Dader op het Spoor - De Juwelendief

Elisa Paganeli

Zodra ik het boek Dader op het Spoor- De Juwelendief in handen krijg valt de kaft van het boek op. De mooie illustratie van Elisa Paganelli maakt me nieuwsgierig naar het boek. Snel begin ik aan het verhaal en merk dat ik net als een trein, niet meer kan stoppen. De mooie illustratie maken het boek nog mooier waardoor je het verhaal meer beleeft.

De Juwelendief

Het verhaal van Dader op het Spoor – De Juwelendief begint als Alexander op een dag met zijn oom Ben mee gaat op een treinreis met de Hooglanden -expres. Hier begint er een spannend avontuur. Nog voor het diner verdwijnt er een broche en even daarna verdwijnen er ook nog oorbellen. Als Alex na het diner op onderzoek uitgaat, ontdekt hij een meisje in het koninklijke compartiment. Daar zit ze verstopt en blijkt als verstekeling te zijn meegereisd. Heeft zij misschien iets te maken met het verdwijnen van de juwelen?. Al snel blijkt dat ook de volwassenen allemaal op het verkeerde spoor zitten. Alex komt op een beter spoor. Is dit dan het juiste spoor naar de Juwelen Dief? Gelukkig krijgt Alex hulp en samen doen ze er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen.

Spoorzoeken en avontuur in Dader op het Spoor – De Juwelendief

Ik vind Dader op het Spoor – De Juwelendief echt een heel leuk boek. Het is overigens een vertaling van Adventures on Trains, welke naar het Nederlands is vertaald door Marce Noordenbos. Als je aan De Juwelendief begint kan je niet meer stoppen met lezen. De mooie tekeningen en uitgebreide omschrijving van de trein geven je een goed beeld van de sfeer in de trein. Hierdoor wordt de beleving van het verhaal nog groter. Ik kijk nu al uit naar het tweede deel van de serie Dader op het Spoor. Dus houd je van avontuur, spoorzoeken en treinen dan is dit een serie die je niet mag missen.

Dader op het Spoor - De Juwelendief

Specificaties Dader op het Spoor – De Juwelendief

Auteur: M.G. Leonard en Sam Sedgman | Illustrator Elisa Paganelli | Uitgever: de Fontein Jeugd | 9789026149337 | juni 2020 |304 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.