Heb jij misschien Dinosaurus gezien? Een langverwacht vervolg…

Heb jij misschien Dinosaurus gezien? is het langverwachte vervolg op Heb jij misschien olifant gezien?* En dit geweldige prentenboek is minstens net zo leuk. Ga je samen met Olifant, de jongen en de hond mee op zoek naar de verstopte dinosaurus?

Heb jij misschien dinosaurus gezien?

Synopsis Heb jij misschien dinosaurus gezien?

Dit is het langverwachte vervolg op het veelbekroonde ‘Heb jij misschien Olifant gezien?*’. In dit epische potje verstoppertje spelen zijn de jongen, de hond en de olifant op zoek naar hun nieuwe maatje. Samen zoeken zij stad en land af om Dinosaurus te vinden. Maar hij weet zich verrassend goed te verstoppen voor een dier dat zo groot is. Helaas ze kunnen hem niet vinden. Maar de oplettende lezer die op elke pagina roept: ‘daar zit Dinosaurus!’ lukt het zeker wel.

‘Heb jij misschien Dinosaurus gezien?’ is het tweede prentenboek van kinderboekenmaker David Barrow. In 2015 won hij de Sebastian Walker Award voor meest veelbelovende kinderboekenillustrator van Groot-Brittannië. Het hilarische verhaal en de geweldige waterverfprenten maken dit boek een waar feest om elke keer opnieuw voor te lezen. In 2018 werd ‘Heb jij misschien Olifant gezien?’ bekroond met een Zilveren Penseel. Ook stond deze in de Prentenboek Top Tien.

David Barrow

Een verstopte dino

Wie Heb jij misschien Olifant gezien? gelezen heeft weet vast nog hoe leuk dit boek is. Het absurde idee van verstoppertje spelen met een enorme olifant vond ik in ieder geval geweldig. Dus hoe kun je dit overtreffen? Juist, door op zoek te gaan naar een nog veel grotere dinosaurus? Alleen door het nog grootser aan te pakken krijg je een nog grootser resultaat. En dat is David Barrow naar mijn mening opnieuw erg goed gelukt. Heb jij misschien Dinosaurus gezien? is een super grappig zoek- en prentenboek waarin opzoek word gegaan naar een gigantisch dino. En die ze natuurlijk nergens zien terwijl wij hem als lezer natuurlijk wel kunnen vinden. En juist dat maakt dit zo’n prachtig boek. Wij hebben ook aan dit verhaal veel plezier beleefd.

Heb jij misschien dinosaurus gezien?

Voor wie is Heb jij misschien Dinosaurus gezien?

Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf 3 jaar. En ik ben er dan ook van overtuigd dat Heb jij misschien Dinosaurus gezien? enorm in de smaak zal vallen bij peuters en kleuters. Het bezit alles wat een verhaal voor kinderen van die leeftijd nodig heeft. Een prachtig avontuur, heel veel humor en kinderen mogen actief meedoen. Dit zijn wat mij betreft echt wel de ingrediënten tot succes.

Maar het is ook erg leuk om dit boek Heb jij misschien Dinosaurus gezien? te lezen met een iets ouder kind. Het verhaal met al zijn gekkigheid blijft gewoon een grappig verhaal. Maar er valt nog meer uit te halen. Zo las ik het boek met mijn zeven jarige dochter. En wat ik in dit geval dan zo leuk vind aan het voorlezen aan haar is het ontdekken van haar opmerkzaamheid. Zo wist zij bepaalde kleine details perfect terug te kunnen halen. Details die mij echt niet waren opgevallen. Hier heb ik mij dan ook echt heerlijk over verbaasd!

Heb jij misschien Dinosaurus gezien?

Heb jij misschien olifant gezien?

In 2017 verscheen Heb jij misschien Olifant gezien? En ik weet nog dat dit toen best wel een bekend boek was. Ik kwam hem in ieder geval regelmatig tegen. Dus ook wij hebben hem gelezen. En waren net zoals vele fan van dit grappige verhaal. Zoals je hierboven al kunt lezen won auteur en illustrator David Barrow al verschillende prijzen. Waaronder een Zilveren Griffel voor Heb jij misschien Olifant gezien? En die win je natuurlijk niet zomaar. Dus heb je dit geweldige verhaal nog niet gelezen? Dan zou ik dat zeker eens gaan doen.

Olifant

Wat vinden wij van dit boek?

Hoewel mijn dochter van 7 niet echt meer tot de doelgroep behoort van Heb jij misschien Dinosaurus gezien? Kon zij wel degelijk de lol inzien van het verhaal. Want hoe gek is het om verstoppertje te gaan doen ben zo’n enorm beest als een dinosaurus. Maar eerlijk is eerlijk dinosaurus doet wel echt goed zijn best. En juist dat maakt het leuk om goed de illustraties te bekijken waar deze reus zich heeft verstopt.

Ook ik heb genoten van dit gekke prentenboek. Ondanks dat het concept hetzelfde is als zijn succesvolle voorganger Heb jij misschien Olifant gezien? is ook dit boek weer minstens zo grappig. En daarom verwacht ik dat ook Heb jij misschien Dinosaurus gezien? een enorm succes zal worden.

Heb jij misschien Dinosaurus gezien?

Boekentips passend bij Heb jij misschien Dinosaurus gezien?

Wij hebben nog veel meer mooie prentenboeken van Gottmer mogen lezen. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Heb jij misschien Dinosaurus gezien?

Auteur en illustrator: David Barrow | Vertaler: J.H. Gever | Uitgever: Gottmer | 21 augustus 2023 | 32 pagina’s | 9789025778460 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.