WIN: Julius Zebra gigagrappig moppenboek

Mijn dochter is dol op moppenboeken. 2 jaar geleden kreeg ze het moppenboek van Titus en Fien, gesigneerd en wel en dit jaar kreeg ze op haar kinderfeestje nog een ander moppenboek. Maar al tijden staat er op haar verlanglijstje 1 specifiek moppenboekje die van Julius Zebra!

Julius Zebra gigagrappig moppenboek

Julis Zebra Gigagrappig Moppenboek

De moppenboeken van Julius Zebra zien er niet alleen grappig uit, als je de kaft ziet begrijp je wat ik bedoel, maar ze zijn ook echt grappig! Van illustraties tot tekst je moet overal om lachen!

Wat kenmerkend is over deze gigagrappige moppenboeken is dat ze over geschiedenis gaan. Rollebollen met de Romeinen, Gedonder met de Grieken, Bonje met de Britten, Ellende met de gyptenaren. Valt je al iets op aan de titels? Juist de eerste letter is hetzelfde als waar er gedonder of ellende enzovoort mee is. Leuk bedacht!

Andere moppenboeken voor kinderen

Naast de moppenboeken van Julius Zebra zijn er nog meer moppenboeken voor kinderen.

Die van Titus en Fien heeft mijn dochter al wel 30 keer gelezen. Maar goed die grappen kennen we nu wel, dus we hoopten heel erg dat ze op haar verjaardagsfeestje het gigagrappig moppenboek zou krijgen.

Ze kreeg echter de grappigste Jantje moppen voor kinderen. Dat staat dus echt vol met moppen! Heel veel Jantje moppen. De meeste te flauw voor woorden. De illustraties zijn summier en simpel, het gaat echt om de tekst.

Voorlopig kan ze dus vooruit met moppen lezen en hopelijk zelf leukere moppen verzinnen 😉 ( Geen Jantje fan hier sorry)

Julius Zebra Gigagrappig Moppenboek

Julis Zebra Gigagrappig Moppenboek

De introductie van dit boek is al hylarisch en dan moeten de echte grappen nog komen. Het Gigigrappig Moppenboek van Julius Zebra is een bundel van de Romeinen, Britten, Grieken en Egyptenaren.

Aan het begin van elk deel worden de hoofdpersonen voorgesteld met een leuk geschiedenislesje. Die op zich al weer grappig is. Daarna volgen de moppen compleet met geweldige illustraties. Een knap werk vertaalwerk door Edward van de Vendel!

Julis Zebra Gigagrappig Moppenboek

Dit boek mag wat mij betreft niet ontbreken in middenbouw en bovenbouw klassen voor de kinderboekenweek. Leerzaam en grappig! Dat willen de kinderen echt wel lezen!

Specificaties Julis Zebra Gigagrappig Moppenboek

Auteur: Gary Northfield | Vertaald door Edward van de Vendel | Uitgeverij LS Amsterdam | 9789024588749 | maart 2020 | 112 pagina’s | meer informatie vind je hier

Win met StoerLeesVoer

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt Julius Zebra Gigigrappig moppenboek winnen.

Verplicht:

Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje dit boek  wil hebben.

 • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Niet verplicht:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
 • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest
Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

29 Responses

 1. Voor onze Gijs die nu maar een paar moppen kent en die dagelijks vertelt, dus zou voor ons ook leuk zijn eens iets anders te horen!

 2. Lijkt mij super leuk voor mijn bijna jarige zoon. Hij houdt van Julius Zebra en van geschiedenis. Hopelijk krijgt hij dan weer zin om vaker te lachen

 3. Mijn 8 jarige zoon is dol op moppenboeken. Hij leest dagelijks wel in zo’n boek. En dan een van Julius Zebra! Dat is helemaal te gek

 4. Dit boek zou geweldig zijn voor mijn kleindochter femke. Ze vindt moppen altijd zo leuk e kan ons daar heerlijk mee aan het lachen maken

 5. Super leuk! Mijn zoon is ook dol op moppenboeken. Daarom maak ik ook graag kans voor hem. Zodat we samen kunnen lachen om de moppen die hij voorleest.

 6. Gaaaafffff ! Mijn oudste dochter heeft een moppenboek van Donald duck en vind ze echt GE-WEL-DIG !!! Deze heeft ze nog maar 100x gelezen of zo 😉 Zou gaaf zijn als ik dit moppenboek voor haar win 🙂 Ik ga ook een reactie plaatsen op facebook (Jolijn koolske) en instagram (jolijnjolijn18) 🙂

 7. Mijn dochter van 7 is een moppentapper! Titus&Fien is hier ook echt versleten en moppen uit de Donald Duck. Dit lijkt mij een leuke aanvulling 🙂

 8. Dat lijkt me heel leuk voor mijn zoon. Hij leest niet zo heel erg graag, ‘s avonds wel, alles om slapen nog even te kunnen uitstellen….
  Maar ik moet zeggen, een aantal boeken leest hij wel spontaan, zoals moppenboeken en ook de Julius Zebra boeken, daar heeft hij er een paar van maar een moppenboek daarvan ontbreekt nog.

 9. MIjn oudste vind de boeken van Julius Zebra erg leuk om te lezen. Ik denk dat ze het moppenboek hilarisch zal vinden.

 10. Ik heb goede dingen gehoord over Julius Zebra. En moppen zijn altijd goed voor kinderen, toch?!
  Ik zou dit boek eerst gebruiken in mijn tijdelijke inval middenbouw groep en daarna bewaren voor mijn zoontje. Ik denk dat hij gaat genieten van geschiedenis moppen als hij iets beter kan lezen.
  Veel succes en plezier met jullie site!

 11. Julius Zebra is zo n leuke serie dus een moppenboek van hem kan alleen maar goed zijn 😉
  PS. Volg je overal 🙂 

 12. Mijn dochter zal in een deuk liggen bij het lezen van dit boek en dan heeft ze eindelijk de mogelijkheid om haar vriendinnen een mop te vertellen

 13. oehhh mijn zoontje heeft de boeken van Julius Zebra verslónden en kan niet wachten op een volgend deel. dit moppenboek zal ook zeker in de smaak vallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.