Walvisvaarders door Bianca Mastenbroek, een spannend zeeavontuur

Hou je van realistische geschiedenisverhalen? Dan is Walvisvaarders door Bianca Mastenbroek écht iets voor jou!

Walvisvaarders

Reis voor de liefde

Het boek Walvisvaarders door Bianca Mastenbroek gaat over een jongen in de 18e eeuw genaamd Thijs. Thijs is het zat om thuis te verstoffen en klusjes te doen! hij wil avonturen beleven op de groenlandse zee. Hij en zijn vriend Maarten monsteren aan op een schip genaamd de Jonge Eva. De Jonge Eva is onderdeel van een vloot van walvisvaarders. Thijs kan niet wachten tot hij zijn geliefde Antje zijn avonturen kan vertellen. Maar de heer God heeft andere plannen…

bianca mastenbroek

Het boek Walvisvaarders is geschiedenis

Als je Walvisvaarders uit hebt kun je achterin het boek nog een uitleg van Bianca Mastenbroek lezen. Het gaat over de 25 jarige Klaas Daalder die commandeur (een soort kapitein) was van een walvisvaardersvloot. Hij vertrok in Den Hoorn op Texel. Helaas liep zijn schip op een ijsschots en zonk. Na een paar maanden kwam klaas toch terug op Texel via een ander schip. Ondanks deze rampzalige reis ging Klaas Daalder toch door in de walvisvaart. Later leefde hij een lange tijd met zijn vrouw in huis. Zij stierf in 1738.

Walvisvaarders

Wat is leuk aan Walvisvaarders door Bianca Mastenbroek?

Het leuke aan walvisvaarders vind ik vooral dat Bianca Mastenbroek zo goed beschrijft wat er allemaal precies gebeurt. zoals de manier waarop Thijs in de Fokkenmast klimt. Ik kon me ook veel voorstellen wat Thijs op bepaalde momenten voelde. Ook omdat hij ongeveer mijn leeftijd is (12/13). zoals bij een storm stelde ik me de bliksem voor zoals Thijs hem zag. Zoals het hoort in een leesboek. Als jou mening hetzelfde is als die van mij, zou ik maar snel beginnen met lezen. Dit is ook echt wel een boek voor wat oudere kinderen. Er gaan ook een aantal mensen dood en dat wordt vrij realistisch beschreven.

Enthousiast geworden?

Specificaties Walvisvaarders

Auteur: Bianca Mastenbroek | Uitgever: De vier windstreken | 9789051163902 | februari 2015 | 354 pagina’s |

Meer informatie vind je hier

Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.