SuperDolfje en de groene gigant – een nieuw avontuur

“Heb je echt slijm op je boek gedaan?” kreeg ik te horen van mijn blogteam toen ik de hoofdfoto van SuperDolfje en de Groene Gigant zien. Alles voor een gave hoofdfoto want dit boek zit vol groen snot / kauwgom materie en ik kreeg spontaan zin in groen slijm. Wellicht herken jij dat ook als je dit verhaal voorleest of als je kinderen dit lezen. Dus wees gewaarschuwd! P.s. Tijdens de foto’s is het boek niet beschadigd ;-).

SuperDolfje en de groene gigant

‘WOE HA HA!’ Een akelige lach schalt door de nacht. De straten liggen vol puin, huizen zijn beschadigd. Een tornado, denkt iedereen de volgende ochtend. Maar Dolfje ziet op een nacht een reusachtige figuur! Hij vliegt boven de huizen. Het is de Groene Gigant. Wie is deze superschurk? Wat wil hij? Er verdwijnen opeens mensen. Timmie, Noura en zelfs meester Frans…
Kan SuperDolfje de Groene Gigant stoppen en iedereen redden? SUPERDOLFJE GO!

Wat heb ik heerlijk zitten lachen in dit nieuwste avontuur geschreven door Paul van Loon. En wat moet hij ook een pret hebben gehad tijdens het schrijven van dit verhaal vol groen snot. Misschien heb je de storie voorbij zien komen, maar ik weet bijna 100 % zeker dat hij tijdens het schrijven ook even aan Jochem Myjer heeft gedacht..

Hij giert het uit, zo hard dat hij proestend in een enorme hoestbui eindigt. Meester Frans schiet in de lach. ‘Ga jij maar even water drinken en gorgelen, krullenbol.’ Met daarnaast een roodharige kleine krullenman als illustratie.

pagina 27

Week tegen pesten

SuperDolfje en de Groene Gigant kwam uit tijdens de week tegen pesten. Dat komt omdat dit boek als onderwerp heel duidelijk pesten heeft. De Groene Gigant pest de hele wijk waar Dolfje Weerwolfje woont, door er een grote troep van te maken, de politie op te sluiten in zijn auto, overal groene snot/ kauwgom achtig spul op de grond achter te laten waar mensen en dieren in vast blijven kleven.

Natuurlijk gaat Dolfje de strijd tegen de Groene Gigant aan. Hij krijgt hulp van Noura en zijn opa en neef. Maar zal die hulp op tijd zijn of is de Groene Gigant te sterk voor hem?

Dit boek is prachtig om pesten bespreekbaar te maken tijdens het voorlezen. Wanneer is het plagen en wanneer pesten. Wat zijn de gevolgen van pesten? Veel kinderen die pesten zijn vroeger zelf ook gepest.

Een spannend avontuur met Dolfje Weerwolfje

Waarom is de Groene Gigant zo gemeen? En wie heeft hem geholpen om zo slecht te worden? Ik vind SuperDolfje en de Groene Gigant weer een super goed verhaal van Dolfje Weerwolfje. Paul van Loon begrijpt goed wat kinderen leuk vinden en daarmee weet hij maatschappelijke onderwerpen ook zo binnen te brengen bij kinderen dat het onderwerp bespreekbaar wordt.
De hoofdstukken zijn niet te lang en perfect om voor te lezen, maar ook voor kinderen die niet zo van lezen houden is het fijn.

De illustraties van Hugo van Look zijn herkenbaar en met veel groene kleuren. Ik vind neef Leo weer geweldig in zijn kleding en met een volledige achterbank in zijn armen. En de groene gigant in zijn monster en normale gedaante zijn mooi om de verbeelding die ik in mijn hoofd had even bij te stellen.

Bedankt voor project R.H.S.O. die ga ik als leerkracht ook eens inzetten onder schooltijd als de kinderen even een loopje nodig hebben 😉

Wil je op een speelse manier pesten in je klas bespreken?

Gebruik het lespakket van Dolfje Weerwolfje, met 5 activiteiten die bijdragen aan een fijne, veilige sfeer in de klas. Op de website van kinderboeken.nl vind je een lespakket voor groep 4, 5 en 6!

Wedstrijd voor schoolklassen

In SuperDolfje en de Groene Gigant, het allernieuwste avontuur van Dolfje Weerwolfje, verandert Dolfje in SuperDolfje! Hij trekt ten strijde tegen een schurk.
In het dagelijks leven krijgen kinderen ook wel eens te maken met onaardig gedrag, bijvoorbeeld als er gepest wordt.

Om op een positieve én constructieve manier met het thema pesten aan de slag te gaan, roepen Paul van Loon en Dolfje Weerwolfje kinderen op om hun tips tegen pesten te delen.
Wat helpt nou écht? Hoe verander jij in dit soort situaties in een superheld?
Schrijf het op, knutsel het, maak er een lied of een filmpje van, of verzin een andere manier om jouw boodschap over te brengen.

12 schoolklassen – één per provincie – met de beste tips winnen het Dolfje Weerwolfje Superheldenspeldje.
Ook winnen zij een door Paul van Loon gesigneerd exemplaar van SuperDolfje en de Groene Gigant.
De klas met de allerbeste tips wint bovendien alle boeken én spelletjes van Dolfje Weerwolfje voor de schoolbibliotheek én een online ontmoeting met Paul van Loon!

Wil je los van je klas meedoen? Dat kan ook! Uit alle individuele inzendingen worden 3 winnaars gekozen. Ook zij winnen het gesigneerde boek en het superheldenspeldje.

Specificaties Super Dolfje en de groene gigant

Auteur: Paul van Loon | Illustrator Hugo van Look | Uitgeverij Leopold | 9789025883645 | September 2022 | 192 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link naar Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

SuperDolfje en de Groene Gigant
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.