Grote jongens huilen wél – Jonty Howley, een verhaal over emoties

Het is Levi’s eerste schooldag en hij is bang. Zijn vader weet niet zo goed hoe hij hiermee om moet gaan. En hij zegt: “Grote jongens huilen niet.” Maar onderweg naar school ziet Levi overal huilende mannen! Huilende vissers, opa’s en dichters met tranen in hun ogen. En… als hij weer thuiskomt ziet hij dat er nog iemand huilt: zijn eigen vader! Grote jongens huilen wél!

grote jongens huilen wél

De auteur van Grote jongens huilen wél

Jonty Howley is een Britse auteur en illustrator. Hij heeft aan de University of the Arts in Londen gestudeerd. En sindsdien werkt hij als designer en illustrator. De tekeningen zien er verrassend en origineel uit. Veel strakke lijnen vallen mij op, waardoor de plaatjes overzichtelijk ogen. De neuzen en oren van de karakters zijn allemaal strak streperig gemaakt. En toch zien ze er allemaal uniek en anders uit.

Vertaling

Grote jongens huilen wél is vertaald door Gideon Samson die zijn debuut in 2007 maakte met het met Vlag & Wimpel bekroonde ‘Niks zeggen!’. In 2010 werd hij, toen hij 25 jaar was, de jongste winnaar ooit van een Zilveren Griffel met zijn tweede boek Ziek. En in 2019 kreeg hij voor Zeb de Gouden Griffel.

Duidelijke boodschap

duidelijke boodschap over huilen

Met bondige woorden is ‘Grote jongens huilen wél’ beschreven. Ik vind het sowieso altijd fijn voorlezen aan een peuter wanneer de teksten niet te lang zijn. Dan komt de boodschap duidelijk over. En terwijl ik dit typ, besef ik me dat ik het voor mezelf ook altijd erg prettig vind, to-the-point zijn dus. Maar ach, als iemand dat niet is, ga ik niet ergens in een hoekje zitten huilen hoor. Dan laat ik mezelf gewoon helemaal gaan! Want dat mag! Zoals op de achterkant van het boek staat: “Het is oké om te huilen, hoe groot je ook bent.”

Wat vind jij van huilen? Huil jij wel eens bij je kind?

Enthousiast geworden na deze boekrecensie? Het boek koop je hier!            

grote jongens huilen wél

Specificaties ‘Grote jongens huilen wél’:

Auteur: Jonty Howley | Vertaling: Gideon Samson | Uitgever: Volt | | juli 2020 | 48 pagina’s | meer informatie lees je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.