Grote jongens huilen wél – Jonty Howley, een verhaal over emoties

Het is Levi’s eerste schooldag en hij is bang. Zijn vader weet niet zo goed hoe hij hiermee om moet gaan. En hij zegt: “Grote jongens huilen niet.” Maar onderweg naar school ziet Levi overal huilende mannen! Huilende vissers, opa’s en dichters met tranen in hun ogen. En… als hij weer thuiskomt ziet hij dat er nog iemand huilt: zijn eigen vader! Grote jongens huilen wél!

grote jongens huilen wél
grote jongens huilen wél

De auteur van Grote jongens huilen wél

Jonty Howley is een Britse auteur en illustrator. Hij heeft aan de University of the Arts in Londen gestudeerd. En sindsdien werkt hij als designer en illustrator. De tekeningen zien er verrassend en origineel uit. Veel strakke lijnen vallen mij op, waardoor de plaatjes overzichtelijk ogen. De neuzen en oren van de karakters zijn allemaal strak streperig gemaakt. En toch zien ze er allemaal uniek en anders uit.

Vertaling

Grote jongens huilen wél is vertaald door Gideon Samson die zijn debuut in 2007 maakte met het met Vlag & Wimpel bekroonde ‘Niks zeggen!’. In 2010 werd hij, toen hij 25 jaar was, de jongste winnaar ooit van een Zilveren Griffel met zijn tweede boek Ziek. En in 2019 kreeg hij voor Zeb de Gouden Griffel.

duidelijke boodschap over huilen

Duidelijke boodschap

Met bondige woorden is ‘Grote jongens huilen wél’ beschreven. Ik vind het sowieso altijd fijn voorlezen aan een peuter wanneer de teksten niet te lang zijn. Dan komt de boodschap duidelijk over. En terwijl ik dit typ, besef ik me dat ik het voor mezelf ook altijd erg prettig vind, to-the-point zijn dus. Maar ach, als iemand dat niet is, ga ik niet ergens in een hoekje zitten huilen hoor. Dan laat ik mezelf gewoon helemaal gaan! Want dat mag! Zoals op de achterkant van het boek staat: “Het is oké om te huilen, hoe groot je ook bent.”

Wat vind jij van huilen? Huil jij wel eens bij je kind?

Specificaties ‘Grote jongens huilen wél’:

Auteur: Jonty Howley | Vertaling: Gideon Samson | Uitgever: Volt | | juli 2020 | 48 pagina’s | meer informatie lees je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

grote jongens huilen wél
grote jongens huilen wél
Footer5
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.