Eend Ed heeft een baaldag, een boek voor een baaldag

Op de cover van Eend Ed heeft een baaldag staat een vrolijk gekleurde eend die enorm chagrijnig kijkt. En vooral de subtitel van dit boek vond ik erg grappig. Dit zorgde dan ook voor hoge verwachtingen. Hieronder kun je lezen of dit kleurrijke prentenboek deze verwachtingen heeft waar gemaakt.

(Ja, iedereen heeft er weleens één, ook dieren!)

Cover van Eend Ed heeft een baaldag
Eend Ed heeft een baaldag

Synopsis Eend Ed heeft een baaldag

O, jeetje! Wat is er met Eend Ed aan de hand? Normaal is hij altijd aardig, behulpzaam en ontzettend charmant. Maar vandaag is hij met het verkeerde been uit bed gestapt. Hij is kribbig en knorrig. Nukkig en nors. Zou er iemand zijn die hem kan opvrolijken? Dit enorm grappige verhaal laat zien dat iedereen weleens een slechte dag kan hebben. (En dat is helemaal niet erg!)

Kaye Umansky

Heb jij ook weleens een baaldag?

In Eend Ed heeft een baaldag lees je over de vrolijkste eend die er is. Tot hij op een morgen met zijn verkeerde been uit bed stapt. Hij is enorm aan het mopperen en van zijn vrolijke zelf is niks over. De altijd vrolijke Eend Ed heeft een baaldag. Heb jij ook wel eens een baaldag? Ik wel in ieder geval. Gelukkig voor eend Ed heeft hij de beste vrienden van de hele wereld. En is hij zo weer vrolijk! En wat betreft het met het verkeerde been uit bed stappen. Daar heeft hij ook wel een oplossing voor.

busrit

Op rijm geschreven

Dit leuke prentenboek is volledig op rijm geschreven. Ik hou hiervan, want op die manier leest het boek makkelijk. Ik kan dan lekker spelen met klemtoon en intonatie tijdens het voorlezen. Wat het verhaal zowel leuker maakt om voor te lezen als om naar te luisteren. De vertaling van Eend Ed heeft een baaldag is dan ook enorm goed gedaan. Complimenten hierdoor aan Kirtsen Verhagen! De rijm loopt heerlijk en de boodschap van het boek staat nog steeds als een huis.

De boodschap van dit mopperige prentenboek

Ik vind het fijn als een prentenboek een boodschap heeft. Zeker als het zo’n mooie boodschap is als in Eend Ed heeft een baaldag. Dit kleurrijke prentenboek leert namelijk dat het oké is om een keer een baaldag te hebben. Niet dat je dan tegen iedereen mag mopperen, maar het is niet erg als je een keer niet blij en behulpzaam bent. En deze acceptatie van dat je mag zijn wie je bent en dat je mag voelen wat je voelt vind ik mooi. Nog sterker dat vind ik prachtig. Net zoals de boodschap dat je vrienden er voor je zijn als je dan een keer een baaldag hebt. Na het lezen van dit boek gun ik werkelijk iedereen zulke lieve vrienden als eend Ed!

Eend Ed heeft een baaldag

Vrolijke en keurrijke illustraties

De illustraties van Ben Mantle in Eend Ed heeft een baaldag zijn niet alleen vrolijk en kleurrijk. Ze zijn ook nog eens enorm gedetailleerd. Vooral de gezichtsuitdrukkingen van eend Ed zijn briljant. Is hij blij dan straalt hij bijna van de pagina’s af. Maar is hij boos… nou dan zou je bijna bang van hem worden. Ik heb dan ook echt genoten van de illustraties in dit heerlijke prentenboek. En eend Ed zorgde regelmatig voor een glimlach op mijn gezicht.

Eend Ed heeft een baaldag

Raden wij Eend Ed heeft een baaldag aan?

Ik heb mijn dochter van zeven gevraagd of we Eend Ed heeft een baaldag aanraden. En zij roept vol overtuiging ‘Ja!’. Ik heb haar daarna natuurlijk gevraagd wat zij dan zo leuk vind aan dit boek. Hierop verteld ze dat er veel emoties voorkomen in het boek en dat vind ze leuk. Eend Ed is heel erg behulpzaam en als je hierover leest wordt je dat misschien zelf ook wel. En hier sluit ik me helemaal bij aan.

De emoties in dit boek bieden een mooie mogelijkheid om hier samen over te praten. Heb jij ook weleens een baaldag? Ben je ook weleens boos of verdrietig? Of ben je misschien juist heel erg vrolijk? Stuk voor stuk mooie vragen om eens te stellen. En wat betreft de behulpzaamheid van eend Ed. Ik kan alleen maar hopen dat iedereen die dit boek leest daar een beetje van overneemt. Dan zou de wereld alleen al door het lezen van dit prentenboek een klein beetje mooier worden…

Veltman uitgevers heeft nog veel meer leuke boeken. Nieuwsgierig? Lees dan de volgende reviews:

Specificaties Eend Ed heeft een baaldag

Auteur: Kaye Umansky | Illustraties: Ben Mantle | Vertaler: Kirsten Verhagen | Uitgever: Veltman Uitgevers | 24 mei 2023 | 32 pagina’s | 9789048321155 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.