Binnen bij de buren – Einat Tsarfati, plus leuke downloads!

In deze afgelopen heftige periode met de corona zijn we allemaal meer thuis geweest dan normaal. Veel mensen hebben meer in de buurt gedaan en meer contact met de buren gehad. Heb jij je ook weleens afgevraagd wie er eigenlijk allemaal achter die voordeuren wonen en een kijkje binnen bij de buren willen nemen?

binnen bij de buren

Binnen bij de buren: wie woont daar achter die deur?

Een meisje woont in een gebouw met zeven verdiepingen. En op elke verdieping is een deur. Elke deur is nét iets anders. Het meisje fantaseert over haar buren als ze langs hun deuren loopt.
Wie zouden er wonen achter de deur met zoveel sloten erop? En achter die deur met de dweil (waar het zo naar vis stinkt) daar zal vast een piraat met zijn liefje wonen.
Of woont er ergens een oude avonturier met zijn tijger?

Een prentenboek én zoekboek

Het leuke Binnen bij de buren is dat het een prentenboek én een zoekboek is. Eerst zie je elke keer de deur. Het is dan leuk om met je kind te gaan raden wat voor mensen er achter die deur zouden wonen. Daarna krijg je te zien wie er achter die voordeur woont (of is het de fantasie van het meisje?).

Op de plaat waarbij je binnenkijkt in het huishouden is een zoekplaat. Je kunt op zoek gaan naar het hamstertje dat vermist is. Maar op de platen zelf is enorm veel te zien. Want wat zie je allemaal binnen bij de buren?
Zo is het heel leuk om bij de acrobatenfamilie bijvoorbeeld te kijken hoeveel mensen er eigenlijk in het huis wonen. En om uit te zoeken wat er eigenlijk allemaal zo vreemd is bij de piraat en de zeemeermin.  

Burenboekje én kleurplaten als extra’s

Wat zo leuk is aan veel boeken van uitgeverij De Vier Windstreken, is dat je op hun site vaak een leuke extra kunt downloaden.
Ook bij Binnen bij de buren is dat zo. Je kunt 3 verschillende kleurplaten printen, en daar ben je wel even zoet mee, want daar is veel op te zien!
En er is iets heel leuks bedacht: een burenboekje. Het werkt eigenlijk net zoals een vriendenboekje en het is een leuke manier om je buren te leren kennen. Je kunt via de site de pagina’s downloaden en printen. Echt een leuke extra!

Mijn jongste dochter vond het boek én de kleurplaten echt heel erg leuk. Ze pakt het boek nu zelf ook nog regelmatig, omdat er heel veel op te zien is en je het niet persé samen hoeft te lezen. En dan misschien binnenkort ook nog een keer aan de slag met het burenboekje!

Enthousiast geworden na deze boekrecensie? Het boek koop je hier!            

Specificaties Binnen bij de buren

Auteur: Einat Tsarfati │Uitgever: De Vier Windstreken │ 9789051167962│ mei 2020│ 32 pagina’s│ meer informatie vind je hier

binnen bij de buren
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.