Weg met de viezekiezenbeestjes! met vrolijk tandenpoetslied

Tandarts Jula laat zien hoe de viezekiezenbeestjes smullen van restjes eten die tussen je tanden blijven zitten. En hoe ze daar gaatjes maken om in te wonen. Gelukkig laat de tandarts ook zien hoe je van die nare beestjes afkomt: door niet zo vaak te snoepen, en vooral door goed je tanden te poetsen! Met haar vrolijke tandenpoetslied is dat niet alleen leuk om te doen, je weet ook precies wanneer je lang genoeg gepoetst hebt. Weg met de viezekiezenbeestjes!

Steun door de viezekiezenbeestjes

Mijn zoontje is geboren met een schisis, dat is een spleet in zijn lip en kaak. Toen hij vier maanden was, is de spleet in zijn lip dicht gemaakt door een plastisch chirurg. De spleet in zijn kaak kan pas gedicht worden wanneer zijn tanden gewisseld zijn. Zo rond zijn negende verjaardag zal hij hier dan aan geholpen worden en wordt de spleet in zijn kaak opgevuld met bot uit zijn heup.

Daarom wil ik extra aandacht geven aan het feit dat hij zijn gebit goed moet verzorgen en dat hij niet bang hoeft te zijn voor de tandarts, ondanks alle vervelende onderzoeken en operaties die hij zal moeten ondergaan. Ik hoop dat “Weg met de viezekiezenbeestjes!” mij daarin wat steun kan bieden.

Tips uit het boek

Op voorlichtingsavonden in het kinderziekenhuis heb ik allerlei foto’s met voorbeelden uit de praktijk voorbij zien komen en dat waren niet bepaald smakelijke foto’s. Je kunt het je haast niet voorstellen dat er bij kinderen in het melkgebit al rottende tanden kunnen ontstaan door verwaarlozing. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben, dus poets ik hem netjes 2x per dag zijn tanden. Vaak wil hij het zelf doen, maar ik poets het altijd even na. Of hij dat nou leuk vindt of niet 😉

In “Weg met de viezekiezenbeestjes!” geeft de tandarts aan jullie ook de tip om altijd even na te poetsen. Verder staan er ook handige tips in om niet teveel tussendoortjes te eten en dat ook teveel fruit, al klinkt het gezond, niet goed is voor je gebit.

Weg met de viezekiezenbeestjes

Niet leuk of zelfs bang?

Sommige mensen zijn bang voor de tandarts. Dat je dan niet jezelf als voorbeeld voor je kind wilt gebruiken bij het liggen op die stoel, dat lijkt mij logisch. In dat geval is dit boek een uitkomst! Op een speelse manier en voorzien van sprekende tekeningen wordt aan het kind uitgelegd wat een tandarts allemaal doet.

Succes met tandenpoetsen

Na het voorlezen van “Weg met de viezekiezenbeestjes!”, lijkt mijn zoontje, ook al is hij pas 2 jaar, zelfs al een beetje te beseffen dat het belangrijk is om goed te poetsen. Dat bleek nadat hij de volgende dag de siesebeesjes noemde bij het tandenpoetsen.

Het tandenpoetslied kun je hier beluisteren, een geslaagd boek om de komende jaren er regelmatig eens bij te pakken.

Specificaties Weg met de viezekiezenbeestjes

Auteur: Vivian den Hollander | Uitgever: Ploegsma | 9789021679334 | februari 2019 | 48 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.