Het grote verstoppertjesboek van Piep – een leuk zoekboek

Verstoppertje spelen vinden kinderen al vanaf heel jong leuk. Bij baby’s begint het bij kiekeboe, bij dreumesen met flapjesboeken en bij peuters tot 10 tellen en verstoppen in huis. Tegenwoordig zijn de zoekboeken helemaal in en ook dochterlief vindt de zoekboeken leuker en leuker. Ze was dan ook erg blij toen het grote verstoppertjesboek van Piep op de deurmat viel.

Het grote verstoppertjesboek van Piep

Het grote verstoppertjesboek van Piep

Het is geen groot geheim dat dochterlief haar slaap/troost knuffel Muissie is. Een muis knuffel van Bon Bèbè. Dus toen ik het grote verstoppertjesboek van Piep voorbij zag komen wist ik gelijk dat met haar toenemende interesse voor zoekboeken dit een succes zou zijn. En hoe!

Thaïs Vanderheyden schreef dit grappige boek vol met muizenvriendjes. In dit boek kun je meer dan 100 muizen vinden! Muisje Piep speelt namelijk verstoppertje met zijn muizenvriendjes en telt tot 10. Wie niet weg is, is gezien!! Dochterlief telt keihard mee en slaat dan onrustig de pagina’s om om overal 10 muizen te vinden! En dat valt soms niet eens mee!

Muizenland in het grote verstoppertjesboek van Piep

In muizenland zijn er heel veel verstopplekken. Zo verstoppen de muizen zich onder andere in een circus woonwagen, in een ruimteschip, in een muizenhotel, in een duikboot, in een surfhut en in een muizeniglo!

muizen zoeken

Als muisje piep alle muizen uit het grote verstoppertjesboek van Piep heeft gevonden kunnen ze genieten van ijsjes en suikerspin.

Verstopplekken

In dit boek dus 10 verschillende stopplekken waar overal 10 muizen zijn verstopt. Naast dat je op zoek kunt naar de muizen staan er ook nog extra zoekopdrachten geschreven. Zo wordt het kind extra gewezen op gekke dingen die je kunt zien zoals een olifantendouche, marsmannetjes, krokodillen, drakenbaby’s, kaasbollen, vogels, zeedieren, kopjes thee, spaarvarkentje. Allemaal om extra te tellen of te zien en te benoemen.

muizen zoeken

Steeds weer wat nieuws

Zelf heb ik het grote verstoppertjesboek van Piep al wel 10 keer doorgebladerd en net zo vaak ook voorgelezen en zelfs ik raak niet uitgekeken. Steeds weer zie ik wat nieuws wat mij eerder nog niet was opgevallen. Uiteraard weten wij de muizen ondertussen wel te vinden, maar er valt zoveel meer te ontdekken en woorden te leren dat je het boek elke dag kunt lezen en bekijken en het nog steeds als nieuw is.

Het grote verstoppertjesboek van Piep is een leuk boek wat een groot succes zal zijn om cadeau te geven!

Specificaties Het grote verstoppertjesboek van Piep

Auteur: Thaïs Vanderheyden | Uitgever: Clavis | 9789044827330 | maart 2016 | 26 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

grote verstoppertjesboek van Piep
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.