Fiep in tegenstellingen – Fiep Westendorp, een leerzaam boekje

Dat het leven bestaat uit tegenstellingen dat kan een kind niet vroeg genoeg leren. Regen en zonneschijn, dag en nacht. Groot en klein, dik en dun. Iedereen krijgt er mee te maken, vroeg of laat 😉 Fiep in tegenstellingen is een leerzaam boekje vol kijkplezier. Liefdevol en met humor. Gastblog door Delicia.

Fiep in tegenstellingen

Fiep in tegenstellingen
Fiep in tegenstellingen

Ik vind het belangrijk dat mijn zoontje weet dat er zulke verschillen bestaan in het leven. Dat niet iedereen gelijk is. Ik wil hem behoeden voor teleurstellingen voor als hij ooit zou gaan verwachten dat iedereen gelijk behandeld zou worden. En ik wil ervoor zorgen dat hij leert dat niet iedereen die hetzelfde lijkt over één kam te scheren is. Iedereen is uniek en bijzonder op zijn of haar eigen manier.

Maar goed, laten we het eerst maar even simpel houden. Het kind is per slot van rekening nog geen twee jaar oud, haha. Op naar de recensie van Fiep in Tegenstellingen.

Verdrietig en blij

Fiep in tegenstellingen

In Fiep in Tegenstellingen komen nog meer tegenstellingen voor zoals de tegenstelling verdrietig en blij. Die kent mijn zoontje op dit moment als boos en blij. De afgelopen maanden begon meneer namelijk zijn eigen wil te tonen voor wat betreft zijn avondeten. Groot gelijk natuurlijk dat hij dit doet, want ik heb zelf ook niet altijd overal evenveel zin in. Hij kan dat alleen nog niet in woorden uitdrukken, dus deed hij dat door de lepel weg te duwen en “Jee” (= Nee) te zeggen. Met als gevolg dat het eten soms overal te vinden was, behalve op de plek waar het door mij gewenst was.

En heel soms, als bijvoorbeeld niet alleen de lepel werd weggeduwd, maar zelfs het hele bord op de grond werd gesmeten, dan werd ik boos. Werd ja, want het effect van mijn boosheid pakte goed uit. Ik vertel hem ook regelmatig wanneer ik blij ben, in dit geval wanneer hij zijn bordje helemaal heeft leeggegeten of wanneer hij iets nieuws heeft geproefd. Nu snapt hij inmiddels het verschil wel aardig en hoef ik hem alleen maar te vragen: “Moet mama soms boos worden?” zodra ik merk dat er wat protest begint te ontstaan. “Bij!” (= Blij) zegt hij dan, pakt vervolgens zijn lepel en begint netjes aan zijn maaltijd.

En de bladzijde met de tegenstellingen vies en lekker? Die slaan we voor mijn gemak gewoon lekker over!

Fiep in tegenstellingen
Fiep in tegenstellingen

Specificaties Fiep in tegenstellingen

Uitgeverij:   Volt | Auteur:  Fiep Westendorp | Uitgeverij Volt| 9789045121987 | 32 pagina’s | juni 2018 | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.