Het grote dierenverhalenboek – Marianne Busser en Ron Schröder

Een mooi dik boek over emoties en omgaan met elkaar. Het grote dierenverhalenboek staat vol met grappige en soms zelfs ontroerende verhalen waarin dieren de hoofdrol spelen. Over pesten en voor iemand durven opkomen en over vriendschap en jaloezie, ruzie maken en goedmaken. Ook verhalen over bang en verdrietig zijn, eerlijkheid en doorzettingsvermogen. En over andere dingen die zo belangrijk kunnen zijn in het leven.

Veilig lezen over emoties

Het grote dierenverhalenboek. Marianne Busser Ron Schroder

Het grote dierenverhalenboek heeft als doel om jonge kinderen te leren over sociale vaardigheden en emoties. Dat deze emoties worden vertaald door dieren maakt het veilig voor je kind, omdat het onderwerp zodoende wat verder van het kind staat. De dieren zijn trouwens gekleed en leven als kinderen. De dieren praten veel met elkaar en dat geeft onbewust aan dat je de onderwerpen bespreekbaar kunt maken. En de verschillende thema’s worden op die manier speels behandeld.

De thema’s in Het grote dierenverhalenboek

Elk verhaal in is twee tot drie pagina’s lang en gaat over één of meer thema’s. Het verhaal Beer gaat logeren bevat bijvoorbeeld de thema’s doorzetten, opgeruimd staat netjes en trots zijn op jezelf. En De wedstrijd van haas en egel gaat over het niet tegen je verlies kunnen. Maar omdat elk verhaal in Het grote dierenverhalenboek een nieuwe emotie oproept, is het misschien niet zo handig om meerdere verhalen achter elkaar voor te lezen.

Index op thema

index op thema

Ik vind het een leuk, vrolijk voorleesboek met levendige beeldende tekeningen. Fijn ook dat er achterin een index op thema staat, want er staan wel dertig verschillende verhalen in Het grote dierenverhalenboek! Dankzij de index kun je dus zoeken op thema. Zodat je je kind kunt voorlezen over een onderwerp waar het op dat moment behoefte aan heeft. Of wat je dan zelf bespreekbaar wilt maken. Daarom lijkt het mij ook een geschikt boek om te gebruiken bij de opvang of op school bijvoorbeeld.

Lees jij wel eens bewust een bepaald thema voor aan je kind?

Specificaties ‘Het grote dierenverhalenboek’

Het grote dierenverhalenboek. Marianne Busser Ron Schroder

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustrator: Dagmar Stam | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000367467 | Druk: 4 | januari 2020 | 128 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.