Het grote dierenverhalenboek, een Marianne Busser en Ron Schröder

Een mooi dik boek over emoties en omgaan met elkaar. Het grote dierenverhalenboek staat vol met grappige en soms zelfs ontroerende verhalen waarin dieren de hoofdrol spelen. Over pesten en voor iemand durven opkomen en over vriendschap en jaloezie, ruzie maken en goedmaken. Ook verhalen over bang en verdrietig zijn, eerlijkheid en doorzettingsvermogen. En over andere dingen die zo belangrijk kunnen zijn in het leven.

Het grote dierenverhalenboek. Marianne Busser Ron Schroder

Veilig lezen over emoties

Het grote dierenverhalenboek heeft als doel om jonge kinderen te leren over sociale vaardigheden en emoties. Dat deze emoties worden vertaald door dieren maakt het veilig voor je kind, omdat het onderwerp zodoende wat verder van het kind staat. De dieren zijn trouwens gekleed en leven als kinderen. De dieren praten veel met elkaar en dat geeft onbewust aan dat je de onderwerpen bespreekbaar kunt maken. En de verschillende thema’s worden op die manier speels behandeld.

De thema’s in Het grote dierenverhalenboek

Elk verhaal in is twee tot drie pagina’s lang en gaat over één of meer thema’s. Het verhaal Beer gaat logeren bevat bijvoorbeeld de thema’s doorzetten, opgeruimd staat netjes en trots zijn op jezelf. En De wedstrijd van haas en egel gaat over het niet tegen je verlies kunnen. Maar omdat elk verhaal in Het grote dierenverhalenboek een nieuwe emotie oproept, is het misschien niet zo handig om meerdere verhalen achter elkaar voor te lezen.

index op thema

Index op thema

Ik vind Het grote dierenverhalenboek een leuk, vrolijk voorleesboek met levendige beeldende tekeningen. Fijn ook dat er achterin een index op thema staat, want er staan wel dertig verschillende verhalen in Het grote dierenverhalenboek! Dankzij de index kun je dus zoeken op thema. Zodat je je kind kunt voorlezen over een onderwerp waar het op dat moment behoefte aan heeft. Of wat je dan zelf bespreekbaar wilt maken. Daarom lijkt het mij ook een geschikt boek om te gebruiken bij de opvang of op school bijvoorbeeld.

Lees jij wel eens bewust een bepaald thema voor aan je kind?

Specificaties ‘Het grote dierenverhalenboek’

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustrator: Dagmar Stam | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000367467 | Druk: 4 | januari 2020 | 128 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het grote dierenverhalenboek. Marianne Busser Ron Schroder
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.