Bij ons in de straat – een klassieker opnieuw uitgebracht

Het thema voor de Kinderboekenweek 2023 is ‘Bij mij thuis’. Het prentenboek ‘Bij ons in de straat’ is een klassieker en inmiddels al 11 jaar oud. Speciaal voor deze Kinderboekenweek is dit leuke verhaal opnieuw uitgebracht, maar dan als kartonboekje. En dat boekje is zeker een aanrader om in de klas voor te lezen deze Kinderboekenweek, want je kunt er ook veel leuke activiteiten mee doen!

bij ons in de straat

Een kijkje bij ons in de straat

Bij ons in de straat
van nummer 1 tot nummer 10
wonen hele rare mensen.
Kom, dan laat ik ze je zien!

In Bij ons in de straat stellen Koos Meinderts en Annette Fienieg hun buren aan je voor: Tante Truitje, Cowboy Henkie, Kleine Jantje Hens aan Dek en nog zeven anderen. En op nummer elf? Daar wonen ze zelf.

Bij ons in de straat

Een prentenboek op rijm

‘Bij ons in de straat’ is een superleuk prentenboekje. Ik snap dat deze titel opnieuw is uitgegeven, want het past echt perfect bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’. In dit boekje zie je 11 verschillende huizen, en hun bewoners. De auteur van het boek geeft over elke persoon ook wat informatie. Het is leuk om met kinderen te bekijken of je deze persoon ook bij dit huis had verwacht, en waarom juist wel of niet.

Het boek Bij ons in de straat is geschreven op rijm en dit leest echt ontzettend vlot voor. Er is ook gekozen om soms wat moeilijkere woorden of wat meer ongebruikelijke woorden te gebruiken, en dat vind ik altijd heerlijk in prentenboeken. Rijke taal aanbieden is heel belangrijk en kinderen leren hier veel van!

Volop leuke ideeën voor de Kinderboekenweek

Dit boek past perfect bij het thema, maar is daarnaast ideaal om over te werken. Zoals ik hierboven aangaf, leent dit boek zich bij uitstek om mee te gaan rijmen. Maar ook tellen is natuurlijk een heel duidelijk thema wat je terugziet in dit boek. Maar je kunt nog veel meer doen rond ‘Bij ons in de straat’. Als je zoekt op Google, kom je héél veel lesideeën tegen. En via de site van Lemniscaat, kun je gratis 2 activiteiten downloaden van het project van Kleuteruniversiteit! Deze kun je via deze link vinden.

Wil je nog meer leuke boeken lezen die aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek 2023 ‘Bij mij thuis’? Of één van de thematitels? Neem dan ook een kijkje bij onze volgende recensies:

Bij ons in de straat
cowboy

Specificaties ‘Bij ons in de straat’

Auteur: Koos Meinderts | Illustraties: Annette Fienieg | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047715856 | 9 juni 2023, eerste druk 2012 | 24 pagina’s | Meer informatie bij je boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.