Het duistere pretpark, een tweede avontuur van team 3

Ik hou van pretparken. Er hangt altijd een bepaald soort sfeer. Een goede mix van spanning, mysterie en verwondering. Als een verhaal zich in deze setting afspeelt, is dat al een dik pluspunt voor mij. Het tweede avontuur van team 3 heet ‘Het duistere pretpark’, en met zo’n titel kan ik niet wachten om een nieuw avontuur van dit leuke team te lezen.

Het duistere pretpark

Het duistere pretpark

Er is een nieuw pretpark niet ver van waar Iza, Dunja en Raf wonen. Het is nog niet geopend en ons team 3 mag als eerste het nieuwe pretpark testen. Supertof! Hun vriend Viggo werkt er al een tijd aan een geheime opdracht. Hij heeft haast, want het pretpark moet over een paar dagen al af zijn. Maar dan lijkt Viggo van de aardbodem verdwenen te zijn. Iza vindt een raadselachtige brief en verstopte hints in zijn huis. Het leuke pretpark lijkt opeens het duistere pretpark te worden..

Wat is er met Viggo gebeurd? Ons team 3 bundelt de krachten en gaan op onderzoek uit. Ze volgen het spoor en de hints van hun vriend. Iza, Dunja en Raf doen alsof ze van niks weten als ze het park mogen testen. Zo kunnen ze gaan rondspeuren op zoek naar hun vriend. Samen speuren ze en testen ze attracties uit, totdat ook Dunja opeens verdwijnt. Wat is er toch aan de hand in het duistere pretpark?

Aangenaam ritje

Het duistere pretpark is een vervolg op De geheime test. Ook dit boek is weer heerlijk snel geschreven. Korte hoofdstukken en normale teksten afgewisseld met ander soort teksten zoals app tekstballonnetjes. Niet zodat het stoort en afleid, wel een toffe extra en precies de goede manier om het speels maar niet kinderachtig te maken. De illustraties zijn ook weer op dezelfde gave manier gedaan, foto’s die bewerkt zijn tot illustraties.

In het begin stellen onze helden zich voor in Het duistere pretpark. Iza is een stoere meid die gek is op actie. Ze heeft een flinke wilskracht en is wat impulsief. Dunja is het brein van de groep maar tegelijk ook snel bang. Niet altijd handig tijdens spannende avonturen. Maar haar vrienden Iza en Raf accepteren haar zoals ze is en proberen altijd te helpen. Raf heeft Dyslexie en werkt liever met tekeningen dan met woorden. Ook gooit hij nogal eens wat uitdrukkingen door elkaar daardoor. Iza en Dunja maken hier grapjes over op een vriendelijke manier en leggen hem uit wat ermee bedoelt wordt.

De kracht van team 3

Zoals je leest heeft een ieder zijn of haar kracht, en punten die minder sterk zijn. Het mooie is dat ze als team het beste in elkaar naar boven halen. Ze respecteren elkaars eigenschappen, helpen waar nodig en weten dat niemand perfect is. Alhoewel… die irritante Kelsie met haar elektrische step en glitter-muizenoren. Ze denkt altijd dat ze heel wat is en dat ze perfect is. Altijd grijnst ze zo trots met haar tanden vooruit. Nee team 3 heeft geen goed woord over voor Kelsie in het duistere pretpark.

Ook de eigenaresse van Droompark, Griselda vinden ze een griezel. Wat een nare blik heeft ze en een stomme spijkerketting om. Als ons team de hints van Viggo volgen, komen ze in een spannend avontuur terecht. Maar wat is er nou aan de hand, en wie kunnen ze vertrouwen? En heeft ons team 3 het wel altijd bij het rechte eind of kunnen ze soms ook te snel oordelen zoals zoveel mensen?

Spannend ritje

Je stapt in en Het duistere pretpark begint als een aangenaam ritje. Al snel veranderd aangenaam in spannend en ga je niet veel later in de volle versnelling. Ik vind het heerlijk om Cis Meijer te zien opbloeien in de creativiteit van het pretpark. Het is namelijk niet een gangbaar pretpark. Het is ook nog eens leerzaam, weet jij bijvoorbeeld wat kinetisch is? Cis weet dit op een leuke manier uit te leggen en te gebruiken in het verhaal. Net zoals aandacht vragen voor het milieu en de klimaatproblemen. Nergens is het belerend of moralistisch. Gewoon zoals het is en dat is knap gedaan.

Bovenal is het een spannend verhaal. Ik vind Het duistere pretpark nog leuker dan het eerste deel. De leerzame elementen plus de sociale aspecten weet Cis echt heel leuk te verweven en geeft het boek net wat meer diepgang ook. Het is meer dan gewoon een spannend avontuur. Ik heb het al eens eerder gezegd, en zeg het weer… als dit boek de kinderen niet aan het lezen krijgt, dan weet ik het ook niet meer!

Specificaties Het duistere pretpark

Auteur: Cis Meijer | Illustraties: Caren Limpens | Uitgever: Zwijsen | Februari 2021 | 9789048738335 | AVI E5 | 9 – 12 jaar | Deel twee van team 3 | 208 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.