De TikTok challenge – een boek voor alle TikTok fans!

Heb jij een zoon of dochter die gek is op TikTok? Dan is de TikTok challenge een boek wat ze vast graag willen lezen! Een boek dat perfect aansluit op de belevingswereld van de kinderen van nu.   

de tik tok challenge

Nova doet stiekem mee aan de TikTok challenge

Nova is heel goed in het maken van filmpjes voor TikTok. Dit doet ze regelmatig voor haar vriendinnen, maar van haar moeder mag ze niet op TikTok. Daar baalt ze behoorlijk van. Dan gaat haar klas meedoen aan een grote TikTok challenge, een wedstrijd waarbij er elke keer nieuwe challenges uitgevoerd moeten worden. Zelfs de meester doet mee! Iedereen, behalve Nova….
Haar klasgenoten maken met Nova’s hulp de ene na de andere geweldige TikTok. Dan vindt Nova ineens een telefoon. De perfecte gelegenheid om onder de geleende naam van haar buurjongen Dax mee te doen aan de wedstrijd. Haar account van DaXtotheMaX is een groot succes. Maar dan loopt het uit de hand….

boek

Voor alle kinderen die houden van TikTok

Het maken van TikToks is het onderwerp dat in het boek de TikTok challenge centraal staat. Voor de mensen die TikTok niet kennen: dit is een social media app, waarbij je korte filmpjes kunt posten. Dit is onder de kinderen nu helemaal in. Er worden dansjes gedaan, challenges, pranks (grapjes) uitgehaald en zelfs Jesse Klaver zit op TikTok en deelt daar regelmatig zijn kookvideo’s! Mijn eigen dochter is er helemaal weg van! Als ouder had ik ook eerst zo mijn bedenkingen, net als de moeder van Nova, maar ik zie hoe mijn dochter en haar klasgenoten ervan genieten om samen filmpjes van dansjes te maken en deze weer bij anderen te kijken.
‘De TikTok challenge’ is dus een boek wat perfect aansluit bij de belevingswereld van kinderen!

de tik tok challenge

Makkelijk leesbaar boek over een herkenbaar onderwerp

En omdat het onderwerp zo herkenbaar is, leest het boek ook heel eenvoudig weg. Ik kan me voorstellen dat dit een perfect boek is voor kinderen die niet zo heel erg van lezen houden. Veel boeken zijn dik, of de verhaallijn is al snel te ingewikkeld. Dat is bij ‘De TikTok challenge’ niet het geval, het is erg gericht op populaire onderwerpen en de taal is ook zeer herkenbaar voor de kinderen. Het verhaal is leuke en zeker in het begin erg gezellig.

Vervolgens raakt het verhaal ineens in een stroomversnelling. De buurjongen van Nova wordt opgezocht door 2 kinderen die hem bedreigen en zijn laptop vernielen en dan gaat het van kwaad tot erger. Ik denk dat dit boek zeker ook geschikt is om kinderen na te laten denken over de gevaren van social media. Want hoe veilig is social media nu echt? En is het het waard om anderen voor te liegen?

Onze conclusie is dat dit echt een heel fijn boek is voor de kinderen van nu. Wij hebben dit boek van Annet Jacobs hier thuis in ieder geval met veel plezier gelezen!

boek

Specificaties De TikTok challenge

Auteur: Annet Jacobs | Uitgever: Witte Leeuw │ 9789792901856│maart 2021│96 pagina’s│meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

de tik tok challenge
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.