Kletskuiken – een boek voor echte kletskousen

Dit boek sprak mij direct aan door de titel, Kletskuiken. Ons zoontje van vier is een waar kletskuiken. Zodra hij wakker wordt, begint hij met kletsen en dat houd niet eerder op dan dat zijn luikjes, ’s avonds rond de klok van zeven uur, weer gesloten zijn. Heel gezellig natuurlijk, maar soms ook bést vermoeiend. Het woord ‘mama??’ kan ik aan het einde van de dag soms niet meer horen 😉

kletskuiken

Piep, piep, piep, piep, piep!

Het boek kletskuiken gaat over een kuikentje dat óók erg graag kletst. En net als ik, vindt zijn omgeving dat soms best vermoeiend. Maar ja… kletskuikentje houdt nu eenmaal van lekker kletsen en piept er de hele dag vrolijk lekker op los! Helaas stuurt familie kuiken kletskuikentje continu door naar iemand anders. Nérgens kan kletskuikentje echt zijn ei kwijt.

Wanneer ook zus hem wegstuurt met de boodschap dat hij maar lekker zelf moet gaan spelen, stuit kletskuikentje op een ei. Kletskuikentje probeert met het ei te praten, maar het ei zegt niks terug. Tóch blijft ze zich ontfermen over het ei. Zo stopt ze het lekker warm in, zorgt dat het niet kan breken én zorgt er bovenal voor dat het ei op de hoogte blijft van alle belangrijke nieuwtjes.

Wanneer kletskuikentje na een nachtje slapen (wát een rust!!) wakker wordt blijkt het ei weg te zijn. Kletskuikentje schrikt! Kletskuikentje springt op en gaat op zoek. Gelukkig vindt ze het ei snel. Het ei is gebarsten en wat kruipt er uit?? Een schildpad! En hoewel schildpad niet zo’n kletskous is, luistert hij wel graag. Ze worden de beste vrienden.

Illustraties in Kletskuiken

Het boek ziet er speels uit, met vrolijke kleuren en duidelijke platen. De tekst is kort en bondig en de platen vertellen echt het verhaal. Na twee keer lezen kon ons zoontje zelf al het verhaal na vertellen door goed naar de plaatjes te kijken. De platen zijn bovendien grappig, waardoor er tijdens het lezen ook genoeg te lachen valt. Belangrijk, om kinderen enthousiast te krijgen voor lezen. Het vrolijke gepiep, kan vrolijk mee gekletst worden door de kleine luisteraars.  

Thema

Dit boek heeft als thema familie en vriendschap.

kletskuiken

Specificaties Kletskuiken

Auteur: Janie Bynum | Vertaling: Hedi de Zanger | Uitgever: De Vier Windstreken | 9789051168525 | meer informatie vind je in de lokale boekhandel of hier

Footer5
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.