Stier op de weg, een spannende sponsortocht

Hoe kan het dat ik in onze schoolbibliotheek geen enkel boek heb staan van juf Fiep? Doordat ik dit boek mag reviewen gaat daar zeker verandering in komen! Stier op de weg is een vlot verhaal gebaseerd op enkele echt gebeurde incidenten. Heb jij nog leuke boeken nodig voor de beginnende lezer dan is deze serie echt een aanrader. Waarom? Lees de hele review.

voorkant stier op de weg met SLV kader

Stier op de weg

ieeee
juf fiep remt zo hard dat er rook van het wiel komt. maar de stier blijft staan. hij stormt op juf fiep af. hij neemt haar op de hoorns! o nee! juf slaat over de kop! ze rolt met fiets en al van de berg af. bonk bonk bonk
de hond van juf fiep is ziek. een operatie is erg duur. juf fiep maakt een tocht op de fiets. daar haalt ze geld mee op. maar als juf de berg af komt, staat er een stier op de weg. als dat maar goed gaat…

Bladspiegel 1 illustratie van Juf Fiep die verdrietig is in de klas vanwege haar hond. De kinderen luisteren en troosten.

Tip voor de schoolbibliotheek

Wat een leuk geschreven verhaal over Juf Fiep. De zinnen zijn kort en toch loopt het verhaal vlot. Wat fijn dat je als lezer in groep 3 toch een echt verhaal kunt lezen met dit boek. Stier op de weg is namelijk op AVI E3 niveau. En het leuke is, er zijn nog heel veel meer delen! Ik zet deze boeken zeker te weten op mijn lijstje als tip voor de schoolbibliotheek.

Bladspiegel met heel kleine illustraties

Stier op de weg gaat over Juf Fiep. Zij gaat geld inzamelen voor de operatie van haar hond Tor. Hij is heel erg ziek. En de operatie die hij nodig heeft is heel erg duur. Zoveel geld heeft ze niet.
De kinderen uit haar klas bedenken een plan om geld in te zamelen. Dat wordt een fietstocht de berg op en af. Gaat juf Fiep het redden om binnen een uur de top te bereiken en weer beneden te staan?

Achterin het boek Stier op de weg vind je de waargebeurde incidenten die Corien in haar verhaal heeft verwerkt. Zo gaat het verhaal nog meer leven. En kun je met de lezer eventueel het gesprek aangaan over deze incidenten. Hebben zij nog een ander idee om geld in te zamelen? Wat zouden zij doen als ze in deze situatie kwamen zoals juf Fiep?

bladspiegel 3 Juf Fiep op de fiets bergop

Corien Oranje en Marja Meijer

Corien Oranje schreef zo’n 125 boeken. Daarmee begon ze toen haar 4 kinderen naar school gingen. Ze schrijft zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. En is ook columnist. Op haar website laat ze weten dat ze vooral een goed verhaal wil schrijven en niet per se een boodschap wil meegeven. Dat wil niet zeggen dat er in haar boeken geen boodschap te vinden is natuurlijk.

Marja Meijer illustreerde Stier op de weg en de andere boeken over Juf Fiep. Marja tekent al zolang ze zich kan herinneren. Sinds haar eerste prentenboek De gouden gans kreeg ze veel opdrachten voor het illustreren van kinderboeken. Je kent haar illustraties misschien wel uit Adiba, de oude heks in de eikenboom* van Janneke Schotveld. Of uit Dag Sinterklaasje van Jacques Vriens. Ook werkt ze regelmatig samen met Manon Sikkel zoals te zien is in De beste juf van de wereld. Maar ook de boeken voor jonge lezers van Mirjam Mous heeft Marja geïllustreerd. Kortom 2 veelzijdige vrouwen die samen een leuke serie rondom Juf Fiep hebben gecreëerd.

Specificaties Stier op de weg

Auteur: Corien Oranje | Illustraties: Marja Meijer | Uitgeverij: Columbus | 9789085435129 | maart 2023 | 36 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.