De geheime test, een eerste avontuur van team 3

Een hecht team dat spannende avonturen beleefd? Laat dat maar aan Cis Meijer over. Al geruime tijd zie ik de boeken, het zijn er twee inmiddels, voorbij komen op Social media. Ik heb met Jacht mogen ervaren hoe snel en spannend Cis kan schrijven. Ik had dan ook erg veel zin om in deze spannende wereld van Iza, Dunja en Raf te duiken. De geheime test, een eerste avontuur van team 3!

de geheime test

De geheime test

Iza is met haar moeder en hond Elvis verhuisd naar de grote stad. Ze woonde hiervoor in een dorp. Haar hond is bang voor het drukke verkeer, Iza mist haar vader want die is overleden en haar verjaardag komt eraan. Ze heeft geen vrienden nog en haar moeder werkt veel. Na meerdere appjes van haar moeder heeft ze moeten beloven de lijn van Elvis kort te houden als ze gaat wandelen. Vanmorgen rende hij namelijk zo van schrik de drukke straat op toen er een auto toeterde.

Tijdens de wandeling komt Iza twee klasgenoten tegen, Raf en Dunja. Ze halen haar over tot een potje voetbal. Midden in hun spel scheurt er een zwarte bestelbus weg, en dan… is Elvis verdwenen! Haar lieve hond is ontvoerd. Ze moet Elvis terugvinden voordat het te laat is. Samen met Raf en Dunja gaat ze op onderzoek uit. Het begin van team 3 is geboren in de geheime test.

Leesplezier

Het boek is voor jonge lezers vanaf 9 jaar en is op AVI M5 niveau. Het boek is uitgegeven door Zwijsen, dé leesspecialist sinds 1846. En ik moet zeggen dat als ik weet dat een boek, of educatief speelgoed van Zwijsen is, dan weet ik dat het goed is. Je weet dat het dan aansluit bij wat kinderen leren op school en dat het voor leesplezier zorgt. En dat laatste is zo belangrijk, plezier in lezen zorgt voor fijne ervaringen. En boeken zijn echt een verrijking voor jong en oud. Ik snap dan ook dat Cis Meijer een spannende detective serie mag schrijven voor Zwijsen, wat begint met De geheime test.

Wat een toffe leeservaring is dit! Allereerst leest het verhaal in 1 adem uit. De korte en vele hoofdstukken zorgen dat het niet aanvoelt als een lang verhaal. Ik kan me voorstellen dat dit voor de wat jonge en langzamere lezers erg fijn is. Tegelijk remt het snellere lezers niet. De illustraties van Caren Limpens zijn ook echt heel tof erbij. Op basis van foto’s heeft ze de illustraties gemaakt. Dat zorgt dat het boek een hele eigen stijl krijgt die perfect bij de leeftijd aansluit.

Team 3

Cis weet het verhaal van De geheime test ook uitdagend te maken zonder dat het kinderachtig wordt. Soms zie je een app-schermpje, of een notitielijstje. Ook dat draagt bij aan leesplezier en past bij de leeftijd. Tegelijk is het niet heel overheersend en blijft het een echt leesboek. Team 3 is tof. Ze stellen zich voor in het begin van het boek. Twee meiden en een jongen. Ze zijn divers, anders en toch passen ze goed bij elkaar. Dat is wat mij betreft ook de kracht van een goed team. Er is balans, gelijkheid en uniekheid. Eigenlijk wat iedereen stiekem hoopt om onderdeel van te zijn, toch?

Het verhaal rolt dus echt door vanaf de eerste bladzijde. Het avontuur begint bij het hoofdstuk 1 en eindigt pas op de laatste bladzijde. Nergens heb je even een pauze. Na de ontvoering van Elvis gaan ze steeds verder in hun onderzoek en elke keer weten ze weer iets te ontdekken. En wij ontdekken met ze mee, en ontdekken de kracht van team 3. Je ziet het team ontstaan, groeien en vormen. De geheime test is een spannende start en vraagt om meer.

Meer please!

Meer please! Gelukkig heb ik deel 2 al klaar liggen en ga ik daarin meteen door. Op de achterkant lees je al dat er meer boeken op komst zijn. Heerlijk een serie van team 3. Ik ben erg benieuwd waar Cis Meijer ons allemaal heen laat gaan en hoe Caren Limpens dit vorm gaat geven. De geheime test is een absolute aanrader voor jongens én meisjes vanaf 9 jaar die van stoere en spannende boeken houden.

Specificaties De geheime test

Auteur: Cis Meijer | Illustrator: Caren Limpens | Uitgever: Zwijsen | 9789048737413 | April 2020 | 200 pagina’s | Deel 1 Team 3 serie | AVI M5 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.