Middernachttrein – een tweede deel van Tovenaarskind

Middernachttrein is het tweede deel van de serie tovenaarskind. Alex weet nu dat ze magische krachten heeft én dat ze de dochter is van de beroemde hoftovenaar Hagos Ravenster. Ze heeft bovendien een doel: ze wil koste wat kost de Schemergeesten verslaan. Want die zitten nog altijd achter alle tovenaarskinderen aan. Om dat voor elkaar te krijgen heeft ze de magische talisman Tau nodig. Met de hulp van haar vrienden en haar (ietwat vreemde) vader gaat ze op zoek naar dit magische voorwerp. Zo ontdekt ze dat de wereld nog veel meer verrassingen voor haar in petto heeft.

Tovenaarskind

Nadat ik echt weer even in moest komen zat ik weer heerlijk in het verhaal van Middernachttrein. Alex, een tovenaarskind, is op de vlucht van de koning, maar ook op zoek naar haar vader de tovenaar. In dienst van de koning had hij schemergeesten gemaakt die erop getraind waren om tovenaarskinderen uit de weg te helpen. Er is namelijk een profetie die zegt dat de koning door een tovenaarskind om het leven komt. Samen met Benn uit de citroenvallei weet ze keer op keer te ontsnappen. Maar zal dat blijven lukken? 

de stoomtrein

De stoombraker

In middernachttrein lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. Naast het verhaal van Alex en Benn is er ook nog het verhaal van Dennis. De vroegere duister die boven op een grote vogel op zoek moest naar tovenaarskinderen en ongevoelig is voor magie. Hij werkt samen met de broer van Benn aan de reparatie van de Stoombraker, de oude stoomtrein. Drie keer raden waar de titel van het boek vandaan komt. 

Spion van de koning

En we hebben in middernachttrein nog het verhaal van Zerra. Met wie Alex jarenlang is opgegroeid maar die haar heeft gemeld bij de koning als tovenaarskind. Zij wordt opeens de spion van de koning en weet de plannen van Alex steeds te dwarsbomen. Maar dan loopt ze opeens hand in hand met de vader van Alex. Waarom voelt ze zich zo veilig en waarom gaat die ellendige bel steeds af als ze eronder door loopt?

Middernachttrein een magisch verhaal

Met instrumenten als de Tau, Codex en Hexkaarten moet Alex de schemergeesten laten ophouden. Middernachttrein is een magisch verhaal vol objecten en wezens. Giftige schorpioenen, reuzenspin, dwaallichtjes en jackhalsen. 

Bovenal is het een heel avontuurlijk verhaal geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 11. Het is spannend, met goede plottwisten, een hoop fantasie, vriendschap en doorzettingsvermogen. 

Hoe het afloopt? Daarvoor mag je het zelf lezen. Ik vind het vooral erg leuk dat we nog een extra blik in de toekomst te zien krijgen als toegift van de auteur. 

Specificaties Middernachttrein

Auteur: Angie Sage | Vertaling: Merel Leene | Uitgever: Condor | 9789464530254 | 16 november 2022 | 384 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

hoofdfoto

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.