De jongen de mol de vos en het paard, een geanimeerde versie

Ten tijde van mijn burnout kreeg ik een boek cadeau van collegablogger Kelly. De jongen de mol de vos en het paard. Een boek dat iedereen minstens een keer gelezen moet hebben. Een boek om troost bij te vinden, vol wijsheden en tederheid. En nu is er ook een geanimeerd verhaal! 

De jongen de mol de vos en het paard

Er is een jongen alleen in de sneeuw. Er komt een mol bij hem naar boven. De mol is dol op taart, de jongen zoekt een thuis. Samen gaan ze op weg op zoek naar een rivier, want die moet je volgen om thuis te komen. 

Dan is daar een vos die vast zit en zegt dat als hij los zou zijn hij de mol zou opeten. Maar de mol zegt als je vast blijft zitten ga je dood. Dus helpt de mol de vos. Een wederdienst volgt even later. De vos leert snel. 

Een mooie reis

In het bos ontmoeten ze een prachtig wit paard. De vos blijft ook in de buurt. De jongen de mol de vos en het paard. hebben goede gesprekken. Paard vindt het moeilijk om zichzelf te zijn omdat andere paarden jaloers zijn. En de vos vindt het moeilijk om te praten want het leven heeft hem pijn gedaan. 

Alle drie de dieren en de jongen maken een mooie reis mee. Een reis door een winters landschap maar ook een reis over vinden wie je wil zijn, waar je je thuis voelt en dat er van je gehouden wordt. Ondanks je zwaktes! 

Film De jongen de mol de vos en het paard

Deze geanimeerde versie van De jongen de mol de vos en het paard is er gekomen omdat er een heuse film is gemaakt. Het geanimeerde verhaal vormt de basis voor de film The Boy, the Mole, the Fox and the Horse die vandaag op 24 december 2022 in première gaat op de BBC. Twee jaar lang werkten meer dan 100 animators aan deze prachtige animatiefilm. Charlies kenmerkende illustratiestijl komt in beweging door de full colour, handgetekende animaties.

Het verhaal is niet helemaal hetzelfde als het eerste deel, maar in de hoofdlijnen wel. Ik vind de nieuwe versie fijner om te lezen, er zit meer een verhaallijn in en de tekeningen in kleur vind ik prachtig om naar te kijken. Daarbij leer je de 4 hoofdpersonen beter kennen omdat er meer gesprekken zijn. De pagina’s zijn groter en de illustraties natuurlijk in een prachtige kleur! De landschappen zijn voor mij echt een waardevolle aanvulling.

Extra informatie

Inmiddels zijn er meer dan 550.000 exemplaren in Nederland en België verkocht en de titel staat sinds verschijning non-stop in de Bestseller 60. Het boek is in 44 landen vertaald, en wereldwijd zijn er al meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.

Deze tweede versie mist het prachtige voorwoord van de auteur uit het eerste boek, hieronder een stukje.

Ik hoop dat dit boek je aanmoedigt, misschien om onbevreesd te leven met meer liefde voor jezelf en anderen.  En dat het je aanspoort om hulp te vragen als je het nodig hebt – wat altijd een moedig iets is om te doen. 

welkomstwoord

Over de auteur:

Charlie Mackesy groeide op in Engeland, waar hij door de natuur dwaalde, tekende en zwom in de rivier. Hij ging nooit naar de kunstacademie, maar begon zijn carrière als cartoonist voor The Spectator en illustrator voor Oxford University Press.

De jongen de mol de vos en het paard is een perfect boek om cadeau te geven aan iemand die het nodig heeft, of van diepgaande boeken houdt.  Maar ook om samen met je opgroeiende kind te lezen. Gezellig samen knus onder een plaidje op de bank. Misschien een kaarsje of de openhaard aan met een warme beker chocolademelk of thee. 

Specificaties De jongen de mol de vos en het paard

Auteur: Charlie Mackesy | Vertaling: Arthur Japin | Uitgeverij: Kokboekencentrum | 9789026626005  | 17 oktober 2022 | 192 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De jongen de mol de vos en het paard het geanimeerde verhaal
footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.