Spoorloos op de droomplaneet – Myron van der Velden

Je dromen besturen, dat zou jij ook wel willen toch? Dan kun je zorgen dat je geen nachtmerries meer krijgt. Minnie, de hoofdpersoon uit het boek Spoorloos op de droomplaneet, heeft die gave. Dit wordt een ‘Superdromer’ genoemd. Ze heeft deze gave nog niet onder controle. Als Minnie erachter komt dat ze over deze bijzondere gave beschikt wordt ze gevraagd voor een gevaarlijke, geheime missie. Een missie op de planeet Hypnos. Op die droomplaneet kom je terecht als je gaat slapen, dus alles in je dromen bestaat daar echt. Probleem is dat er twee kinderen zijn die niet meer wakker worden! En niemand weet wat er gebeurt als ze niet op tijd worden gevonden. Minnie doet mee met de geheime missie. Er is alleen één ding dat door Minnies hoofd blijft spoken: als dromen echt zijn, zijn nachtmerries dat dan ook?

Spannend, kun jij er nog van slapen?

Spoorloos op de droomplaneet is een erg spannend boek, ook voor mijn leeftijd (12). Maar, als je er niet teveel over nadenkt dan zul je er geen nachtmerries van krijgen. De plekken waar Minnie samen met vier andere ‘superdromers’ heen gaat worden altijd heel gedetailleerd beschreven. De schrijver heeft zijn fantasie wel op hol moeten laten slaan, want ik kan zoiets niet bedenken, laat staan schrijven! Vooral de Woestijd (een woestijn waar je het verleden en de toekomst kunt zien) vind ik geweldig, als je van fantasievolle verhalen houd is Spoorloos op de droomplaneet echt iets voor jou!

Vriendschap en het overwinnen van je angsten

Spoorloos op de droomplaneet

Zoals bijna elk kinderboek gaat dit boek Spoorloos op de droomplaneet, over vriendschap. Minnie krijgt een probleem met haar vriendin. Ze gebruikt haar als excuus voor haar missie. Niemand mag weten over de organisatie die haar op missie stuurt. Helaas valt de vriendschap daardoor uit elkaar. Ook mag Minnie geen argwaan wekken bij haar ouders als ze zo vaak weg moet (zeker in een helikopter). Gelukkig sluit ze vriendschap met de vier andere Superdromers. Het boek gaat ook over je angsten overwinnen, en dat je dat het beste kunt doen met vriendschap.

Specificaties Spoorloos op de droomplaneet

Spoorloos op de droomplaneet

Auteur: Myron van der Velden | uitgeverij : Leopold | 9789025877088 | oktober 2019 | 160 pagina’s | meer informatie vind je hier

Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.