Nijntje in het zwembad, een boek zonder tekst met cd

Een zwembad heeft iets magisch, voor jong en oud. Het is een plek voor ontspanning, avontuur, ontprikkelen, opladen en plezier. Er gelden andere regels in het water met betrekking tot zwaartekracht en je leert je lichaam anders kennen. Je kan relaxen en dobberen. Maar ook voor actief gaan. En spetteren, dat blijft voornamelijk bij kinderen favoriet. Nijntje in het zwembad is het perfecte boekje voor de zwemgrage kindjes. En er staat nog veel meer leuks in.

nijntje in het zwembad

Nijntje in het zwembad

Nijntje in het zwembad is gebaseerd op het werk van Dick Bruna. Een vrolijk boek met cd over nijntje. Nijntje gaat samen met haar vriendjes op avontuur. Zo gaan ze zwemmen in het nieuwe zwembad. Al haar vrienden gaan mee, behalve daan. Ook springen ze heerlijk op het springkussen. Ze hebben dikke pret, totdat vader mee komt springen… Ze slapen in de tuin van Betje (wat nog best eng is), gaan naar het strand én helpen boris van zijn hik afkomen.

Speciale luisterversie

Eigenlijk is nijntje in het zwembad een speciale luisterversie. Er zit een speciale cd bij die ongeveer 30 minuten duurt. Zet de cd op, pak je boek erbij en luisteren maar! Een erg leuke beleving en net weer even iets anders dan zelf lezen/voorlezen. Tegelijk kan je het ook zien als een boek zonder tekst. Een boek waarbij je zelf het verhaal kan maken!

Ik heb nijntje in het zwembad eerst namelijk opengeslagen. Ik zag de cd zeker zitten en was me bewust van de luisterversie, maar ben door gegaan zonder de cd op te zetten. Mijn dochter en ik zijn gaan dwalen door de pagina’s en vanzelf ontstond er een verhaal. En daar zijn we tot op nu nog zoet mee eigenlijk. Er is zoveel te zien! En eigenlijk is het wel erg leuk om een eigen verhaal te maken. Mijn oudste dochter die nog niet kan lezen, “leest zo voor”.

Kleurrijk

Het boek nijntje in het zwembad is gebaseerd op het werk van Dick Bruna. Het bevat geen tekeningen maar de nieuwere poppetjes die je misschien ook van tv kan kennen. De kleuren en sfeer zijn helemaal nijntje. Mijn beide dochters vinden het een erg leuk boek die perfect past bij hun zomer. IJsjes, zwemmen en een springkussen.. Waar ook hun papa vanaf werd gestuurd haha. Niet omdat hij vervelend was, maar wel omdat volwassenen er niet op mochten.

Het tentje in de tuin is ook erg herkenbaar voor ze. Deze zomer hebben wij een tentje voor in de tuin gekocht om daar te slapen. Wat was dit spannend en leuk tegelijk. Dus de verhalen die mijn oudste dochter bij nijntje haar boek vertelt zijn die van haar. Erg leuk dat een boek zo kan triggeren tot vertellen.

Vrolijk

We worden allemaal vrolijk van het boek nijntje in het zwembad. De uitstraling, de onderwerpen; erg fijn! De optie van luisteren door middel van de cd is ook erg leuk en gaan we zeker straks opzetten om eens te luisteren naar de verhalen die “erbij” horen. Al moet ik zeggen dat we vooralsnog erg genieten van de eigen verhalen vertellen. En ik geniet weer van de verhalen die mijn dochters vertellen dankzij dit boek!

Specificaties Nijntje in het zwembad

Uitgever: Rubinstein | Illustraties: Dick Bruna | Geschreven door Ciaran Murtagh & Andrew Jones | Vertaald door Christa Lips | Grafische vormgeving: Ubald Seveke | In licentie van Mercis | 9789047628880 | Augustus 2021 | Met luister cd | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.