Spelen en sporten met nijntje, een flapjesboek over bewegen

Hoewel hier thuis de ‘echte’ nijntje leeftijd voorbij is twijfelde ik geen moment of ik dit boek wilde recenseren. Nijntje blijft met haar herkenbare illustraties, vrolijke kleuren en unieke elementen altijd leuk. Ook spelen en sporten met nijntje is een origineel boek dat door de flapjes uitnodigt om gelezen te worden. Een prachtig boek voor kleine en grote nijntje fans.

spelen en sporten met nijntje

Spelen en sporten met nijntje

Hou jij ook zo van bewegen? Doe dan snel mee met nijntje en haar vriendjes! Bewegen is leuk én enorm goed voor kinderen: buiten of binnen, samen of alleen, in de gymzaal of thuis, sporten of spelen. Kijk mee met nijntje en haar vriendjes wat zij leuk vinden om te doen. Dit stevige kartonboek heeft verschillende tabs. En elke tab laat een nieuwe manier van bewegen zien. En dan zijn er ook nog eens de flapjes. Achter deze flapjes valt heel veel te ontdekken. Wie hangt er aan de ringen en wie doen aan hockey? Heb je al zin om mee te doen? Lees dan snel spelen en sporten met nijntje.

Wat is er leuk aan spelen en sporten met nijntje?

Volgens mij zeg ik dit bij elk nijntje boek, maar ik hou echt van de herkenbare Dick Bruna illustraties en de vrolijke kleuren. Maar wat is specifiek leuk aan spelen en sporten met nijntje? Nou dat zal ik vertellen. Spelen en sporten met nijntje is onderverdeeld in sub thema. (Hier later meer over.) En via de unieke tabs aan de zijkant van de pagina’s kun je eenvoudig naar deze sub thema’s gaan. Dit heb ik nog niet eerder gezien bij een nijntje boek en vind ik een originele toevoeging.

Minder origineel, maar daarom niet minder leuk zijn de flapjes in spelen en sporten met nijntje. Elke rechtse pagina bezit over drie flapjes waar een afbeelding achter verstopt zit. Kinderen vinden het geweldig om te ontdekken. En deze flapjes nodigen hen uit om op onderzoek te gaan. Het is zo mooi om te zien hoe kinderen zo’n boek ontdekken. En precies daarom vind ik flapjesboeken zo enorm leuk voor kinderen.

Daarnaast vind ik het onderwerp gewoon belangrijk. Nijntje geeft inzicht in verschillende sporten en activiteiten. En dit zijn allemaal sporten en activiteiten om actief mee bezig te zijn. En laat lekker bewegen nou net super belangrijk zijn voor kinderen.

Verschillende thema’s

Het overkoepelende thema in spelen en sporten met nijntje is (je raad het al) spelen en sporten. Maar dit is onderverdeeld in sub-thema’s. Denk hierbij aan buiten spelen, samen spelen, binnen spelen, alleen spelen en sporten. Stuk voor stuk allemaal erg belangrijk. En eenvoudig zichtbaar gemaakt in dit leuke flapjesboek van nijntje.

Spelen en sporten met nijntje is ook een mooie toevoeging aan de boekenkast op elk kinderdagverblijf of kleuterklas. Het thema bewegen komt vast en zeker een keer voorbij en of je nu met dreumesen, peuters of kleuters werkt nijntje is altijd een succes!

spelen en sporten met nijntje

Samen sporten

Spelen en sporten met nijntje is een leuke introductie naar o.a. sporten. Tijdens het lezen kun je kinderen vragen welke sporten zij kennen en hoe deze sport gaat? En misschien doen de kinderen zelf ook wel een sport. Super leuk om hier met de kinderen over te praten.

Ook met dreumesen kun je leuke eenvoudige “sport” activiteiten doen. Zorg dat je een zachte bal hebt en ga op de grond zitten. Je kunt het kind eerst russen je benen zetten zodat je samen kunt rollen met de bal. Als er nog een ander kind in de buurt is kan die ook meedoen. Laat die dan met zijn benen wijd tegen over je gaan zitten. Dit mag lekker dichtbij, want de meeste dreumesen rollen nog niet zo hard. Rol de bal heen en weer en blijf hierbij benoem wat jullie doen. Rollen, hard of zacht en recht of scheef. Dan stimuleer je niet alleen de motoriek van het kind. Maar je geeft ook meteen woorden aan wat jullie aan het doen zijn.

Je zal trouwens al snel zien dat naar elkaar gooien ook een leuke activiteit is. Dus vandaar dat een zachte bal wel echt handig is. Op die manier vliegt niet alles om in huis en bezeert iemand zich minder snel.

Naast spelen en sporten met nijntje hebben we nog veel meer leuke nijntje reviews:

Specificaties spelen en sporten met nijntje

Auteur: Dick Bruna | Illustraties: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Publishing | 12 mei 2023 | 12 pagina’s | 9789056479374 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.