Het grote poep-mysterie, een nieuw deel in de poepgoeie serie

Poep. Vier letters. Dat ene woord poep maakt zoveel los. Tranende ogen van het lachen, harde lachbuien en snelle ren partijen naar de wc toe. Want van dat lachen plas je soms bijna in je broek. Het is ook nog eens makkelijk schrijfbaar. Heerlijk dus als er boeken aansluiten bij deze humorvolle belevingswereld van een kind. En van de mama, want ik ook kan nog hierover mee lachen. Het grote poep-mysterie werd met luid gejuich en gelach ontvangen hier in huis.

Het grote poep-mysterie

Het grote poep-mysterie

Ohnee! De poep stapelt zich torenhoog op. De briljante, super-bijdehante robot-drollenruimer is verdwenen. En alle poep blijft dus liggen. Iedereen zit in HOGE nood! Kan Arabella Meur; poep-rechercheur, hen redden? Alweer een hilarisch boek in deze POEPgoeie serie, het grote poep-mysterie.

Het grote poep-mysterie

Poep in de dierentuin

Vanaf de kaft van het grote poep-mysterie rijden we zo via het schutblad met de poeper scooter het verhaal in. We zien allemaal verschillende drollen de schutbladeren verrijken. Zelfs de titelpagina erna is verrijkt met de ingang van de dierentuin met daarin de informatie van het boek verwerkt. Heel leuk vind ik het altijd zulke details. Door de ingang slaan we de bladzijde om en komen in een vrolijke dierentuin terecht.

Er is heel veel te zien. De giraffen zijn beenwarmers aan het breien, de leeuw is aan het lezen over vlinders. We zien dat het nijlpaard een frisse manicure krijgt en de beren snoepen lekker wat van de honing. Her en der liggen wat poepjes maar Rob de robot doet gelukkig de poep! Hij zuigt alles netjes weg en van het grote poep-mysterie is nog geen sprake.

Op rijm

Het verhaal loopt lekker op rijm en dat is fijn. Al rijmend komen we langs verschillende soorten kak, poep, kort en lang. Van een lieve vos tot aan een enge slang. De dieren gaan lekker slapen, allemaal op een vaste plek. Alleen de eekhoorn zoekt elke avond een ander plekje op. Als de dieren wakker worden is alles anders. Alles zit onder de poep. Gatsie! Arabella Meur, poep-rechercheur komt helpen en gaat het het grote poep-mysterie oplossen in de dierentuin.

Het grote poep-mysterie

Vrolijk verhaal

Het is een heerlijk vrolijk verhaal, vol gekkigheden. Niet alleen de poep en drollen vliegen om je oren maar ook andere grappige elementen komen voorbij. De prenten zijn kleurrijk en vol leuke dingen om te zien en ontdekken. Het is geen onsmakelijk boek door alle poep. Vooral heel vrolijk en leuk. Mijn dochter vind het erg vermakelijk. En het einde is erg leuk bedacht. Dus ik vind het een aanrader voor alle vrolijke lachebekjes die een goede poepgrap kunnen waarderen en van dieren houden!

Het grote poep-mysterie

Specificaties Het grote poep-mysterie

Auteur: Steve Smallman | Illustraties: Ada Grey | Uitgever: Veltman | September 2020 | 32 pagina’s | 9789048318919 | Meer informatie vind je hier

footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.