Het ouderbureau, een boek van David Baddiel

Zelf je ouders uitkiezen? Dat zal iets zijn waar sommige kinderen stiekem al weleens van hebben gedroomd…. In het ouderbureau overkomt dat Barry, die zou willen dat hij betere ouders had. Maar is het wel zo fijn om je eigen ouders te kunnen kiezen?

Het ouderbureau: voor de ouders van je dromen

Barry Binder vindt het vreselijk dat hij Barry heet. En hij heeft meer dingen die hij zijn ouders kwalijk neemt, hij heeft zelfs een hele lijst gemaakt. Zo zijn ze saai, altijd moe, hij mag geen computerspelletjes spelen, ze zijn heel streng. Ook zijn ze niet beroemd of bijzonder, trekken ze zijn zussen voor en zijn ze arm. Én hij krijgt nooit eens een echt gaaf verjaardagsfeestje. Zijn vrienden wel, en dat neemt hij zijn ouders erg kwalijk.
Maar dan ineens is Barry in een wereld waar kinderen hun eigen ouders kiezen. Het Ouderbureau bemiddelt hierin. Barry ziet dit als een droom die uitkomt. Hij heeft 5 dagen om 5 verschillende ouderparen uit te testen. Maar het blijkt toch ook niet zo simpel als hij had gedacht….

Boek dat leest als een film

Het leuke aan ‘Het ouderbureau’ is dat het net leest als een film. De tekst loopt vlot, je gaat er snel doorheen en wil steeds een stukje verder lezen. Ook zie je eigenlijk voor je ogen de situaties zich afspelen. Mijn dochter vond dit boek zo leuk, dat ze er wel nieuwsgierig naar zou zijn hoe deze als film zou zijn. Laten we hopen dat er dus ooit een keer een verfilming aan gaat komen!

Humoristisch verhaal met leuke illustraties

Wat het verhaal zo leuk maakt, is dat het heel humoristisch is. Het is grappig geschreven, met veel leuke woordgrapjes. Dat heeft de vertaler dan ook heel leuk gedaan, met woordspelingen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de namen van de beroemde ouders die Barry op dag 2 door het ouderbureau krijgt toegewezen, dat is het koppel Vredestina. Met de beroemde ‘Vred Pit’ en zijn vrouw ‘Clandestina Tralala’. Een leuke verwijzing naar Brad Pitt en Angelina. Om dat soort grapjes kan ik als ouder ook erg lachen.
Naast humor heeft ‘Het ouderbureau’ ook hele leuke tekeningen. Opnieuw een beetje grappig en veel illustraties paginavullend of zelfs verspreid over 2 pagina’s.
Dit boek is heel geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. En voor ouders, die houden van woordgrapjes…

Specificaties Het ouderbureau

Auteur: David Baddiel | Illustraties: Jim Field│Uitgever: Veltman Uitgevers │9789048311125│januari 2015│368 pagina’s│meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.