Het monstermeer – Leo Timmers. Een prentenboek vol ontdekkingen

Wij keken weer enorm uit naar het nieuwste prentenboek van Leo Timmers. Na het lezen van Het Eiland van Olifant (2020) en De lieve Krokodil (2021) lazen we dan nu Het Monstermeer. Eend Erik en zijn vrienden gaan zwemmen in het grote meer. Maar Erik vertrouwt het niet helemaal. Hij heeft gehoord dat er monsters zwemmen! Zou het weer zo’n grappig verhaal zijn? Een verhaal over moed, het onbekende ontdekken en elkaar vertrouwen.

hoofd

Erik en zijn vrienden op avontuur

Wat zou er zich toch allemaal onder het wateroppervlak afspelen? Iedereen vraagt zich dat wel eens af als je in een donker en diep meer zwemt! Eend Erik en zijn vrienden trekken de stoute schoenen aan en besluiten hun ondiepe plas te verruilen voor een diep meer. Maar Erik heeft gehoord dat er een monster zwemt in dit meer! 

Dat is maar een verhaaltje, Erik. Er zit geen monster in dit meer. Alleen maar saaie vissen en kikkers.

Allereerst moeten we al grinniken van de naam van eend Erik. Dat past toch perfect. Erik is geen durfal en zwemt achteraan het groepje. En dan beleeft hij toch een bijzonder en spannend avontuur in dit monstermeer! Maar die vrienden, hebben zij dat wel in de gaten?

Humor, vriendschap en vertrouwen

De kenmerkende toffe illustraties van Leo Timmers zijn ook in dit prentenboek over het monstermeer weer geweldig. Vooral die kleine details, grappige uitdrukkingen en enorme fantasie springen in het oog. Je kunt er naar blijven kijken en steeds weer iets nieuws ontdekken. Daardoor is het een boek dat keer op keer leuk blijft om te lezen, en dat is zeker niet bij alle prentenboeken het geval!

Duik ook in dit vrolijke en verrassende monstermeer. Voor jonge kinderen vanaf 3 jaar wederom een leuk prentenboek van Leo Timmers. Met ook een hele grote uitklappagina van bijna 1 meter, dat is altijd leuk. En daarnaast een aantal mooie levenslessen, die vaak in zijn prentenboeken te vinden zijn. Zoals plezier hebben met vrienden, het onbekende onderzoeken en ergens het beste van maken. En dat dingen niet altijd zijn wat ze lijken!

Meer van Leo Timmers:

Specificaties Het Monstermeer

Auteur/illustrator: Leo Timmers | Uitgeverij: Querido | 9789045127965 | oktober 2022 | 40 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Monstermeer
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.