Wie draait de mooiste drol? Een boek over drolletjes

Wie draait de mooiste drol? Nou die vraag zorgt al voor voldoende gespreksvoer sinds het gesteld is. Vergezeld met genoeg gniffels en giebels. Vervolgens krijg ik sinds dit boek in huis ook een uitvoerige beschrijving van de gedraaide drollen. “Ja maar mam deze was echt mooi! Leek op een hond op een surfplank met een mutsje op. Kan je daar een mooie foto van maken voor internet”. Geen zorgen, die laatste tip van mijn dochter heb ik niet in werking gezet.

wie draait de mooiste drol

Wie draait de mooiste drol?

Wie draait de mooiste drol? De aap, de geit, de krokodil of de leeuwenwelpen? En wat doen al die vliegen er toch steeds. Dit is een boek over drolletjes in alle vormen en maten, kleuren en geuren. Met een verrassende ontknoping.. Draai uhm lees je mee?

Drol, poep, scheet en plas

Voor kersverse ouders is deze fase vaak een vreemde. Uberhaubt kan je je als niet ouder weinig voorstellen bij de openheid die je gaat krijgen over deze onderwerpen en het toiletbezoek. Of dat je gesprekken gaat hebben over wie draait de mooiste drol? Waar je het toilet normaal gesproken een plek van privacy is.. zo anders gaat dit zijn met kinderen. Al moet ik zeggen dat mijn eerste dochter mij heel lang met rust gelaten heeft daar. Mijn tweede dochter is een ander verhaal.

Dan is er nog de fase van het ontdekken wat poep en plas is, het zindelijk worden en de onderbroekenlol poep en plasfase. Die laatste kan ik wel waarderen. Een goede grap over dit onderwerp is altijd wel leuk. Feit is dat we allemaal mensen zijn en met drolletjes te maken krijgen. En de misschien wat filosofische vraag: “Wie draait de mooiste drol?” is een erg leuke.

wie draait de mooiste drol

Maar wie draait nou de mooiste drol?

Het boek wie draait nou de mooiste drol is een geweldig leuk boek. Het past perfect bij de leeftijd en belevingswereld van kinderen. De illustraties zijn lief en grappig. Tegelijk gebeurd er meer dan dat je de eerste keer zou denken wat zorgt voor een verrassende ontknoping. En net liet ik al het woord filosofisch vallen… Het thema is natuurlijk vrij banaal en iets waar mensen zich meestal voor schamen. Maar de vraag en de uitkomst zijn erg leuk en maken het tot meer dan alleen een poepboek. Ik verwacht dat dit nog veel gelezen gaat worden.

Specificaties wie draait de mooiste drol?

wie draait de mooiste drol

Auteur: Agnès de Lestrade | Illustrator: Philippe Jalbert | Uitgever: De Eenhoorn | Maart 2020 | 32 pagina’s | 9789462914971 | Meer informatie vind je hier

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.