Het licht in jou en mij, een mooie jeugdroman

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Young Adult heb gelezen, dus toen ik Het licht in jou en mij thuisbezorgd kreeg, kon ik niet wachten om hem te gaan lezen. Ik was benieuwd naar het leventje van de hoofdpersonen, wat er met Elin aan de hand was en wat er later zou gebeuren met Anne-Fleur, want ook haar onbezorgde leventje komt op zijn kop te staan.

Het licht in jou en mij cover

Het licht in jou en mij

In Het licht in jou en mij volgen we twee meiden: Anne-Fleur en Elin. Ze zitten bij elkaar in de klas maar ze kunnen elkaar echt niet uitstaan. Ze hebben verder ook niets met elkaar gemeen, behalve dat ze dit jaar allebei eindexamen doen. Elin is chronisch ziek, maar niemand op school weet dat. Behalve haar neef Jurre, die ook in dezelfde klas zit en de docenten. Maar ook het leven van Anne-Fleur komt op zijn kop te staan, waarmee er een einde komt aan haar zorgeloze leventje. Ongewild komen Elin en Anne-Fleur steeds vaker met elkaar in aanraking, wat voor de nodige confrontaties zorgt. Zou het de meiden ook nog iets anders brengen?

Het licht in jou en mij achterkant

Mijn leeservaring van Het licht in jou en mij

In Het licht in jou en mij komen de personages en hun verhalen echt tot leven. Je wilt graag verder lezen omdat je wilt weten wat er verder gaat gebeuren. De hoofdstukken in Het licht in jou en mij worden afgewisseld tussen Anne-Fleur en Elin, waardoor je een goed beeld krijgt van hun beide levens. Naast de normale thema’s die in een Young Adult boek voorkomen, zoals vriendschap, gezeur met je ouders, eindexamen doen, liefde, irritaties aan klasgenoten en docenten, weet van de Velde ook heel goed het beeld van het hebben van een chronische ziekte in het verhaal te verweven. Je leest in Het licht in jou en mij niet alleen hoe de ziekte het hoofdpersonage zelf raakt, maar ook de mensen in hun omgeving.

Ik heb door Het licht in jou en mij te lezen ook dingen geleerd over de ziektes die de hoofdpersonen onder de leden hebben, welke ziektes dat zijn, daar mogen jullie zelf achter komen door het boek te gaan lezen. Maar het was wel heel mooi om te lezen hoe ze beiden met hun ziekte omgaan. Het verhaal komt heel realistisch over en je merkt ook dat er uitgebreide research is gedaan naar beide ziektes.

Jacodine van de Velde heeft een hele fijne en vlotte schrijfstijl. Het licht in jou en mij had ik dan ook zo uit. Het licht in jou en mij is het eerste deel van een tweeluik, ik kijk dan ook uit naar het tweede deel. Ook heeft van de Velde mij zo weten te boeien, dat ik ook haar andere boeken wil gaan lezen.

Over Jacodine van de Velde

Jacodine van de Velde werd in 1974 in Oudewater geboren. Op haar vierde jaar verhuisde ze naar Zoutelande, waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Al van jongs af aan is ze gek op lezen. De laatste jaren vooral van boeken in het genre Young Adult en New Adult. In 2018 ging er een grote wens in vervulling toen ze haar eerste opdracht kreeg om een boek te mogen vertalen. Inmiddels staan er diverse vertalingen op haar naam en lijkt het vertalen ook het schrijversvirus te hebben aangewakkerd, want al snel kreeg Jacodine een verhaal in haar hoofd.

Boeken van Jacodine van de Velde

  • Het licht in jou en mij* (2023) het eerste deel van een tweeluik

Bagels & Beans

Stand alones

Specificaties Het licht in jou en mij

Auteur: Jacodine van de Velde | Uitgeverij: Clavis | juni 2023 | 364 pagina’s | 9789044852134 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.